Nemačko tužilaštvo tvrdi da su napad izvršili Albanci 😏

Danima je već u žiži javnosti napad koji se dogodio u Nemačkoj. U ovom napadu je ranjen Novopazarac Adis Bejtović (35) zvani Macan. Pucnjava se dogodila u Ulici Miler, ispred ugostiteljskog objekta u kojem su sedeli Bejtović i još nekoliko muškaraca.

Osim Bejtovića napadnuta su još 2 lica, a na njih je ispaljeno najmanje 27 metaka.

Prema informacijama koje Blic poseduje, sumnja se da je Bejtović deo grupe Šaćirović iz Novog Pazara koja je u kriminalnom miljeu poznata jer navodno od drugih klanova krade narkotike, a potom ih preprodaje.

- Oni su se tamo raširili svuda, a novac zarađen od preprodaje ukradenih narkotika ulažu u nekretnine po Novom Pazaru i na taj način ga peru. Takođe su opasni - dodaje sagovornik Blica.

- Sumnja se da su napadači ciljali baš Macana, a da su njegovi drugovi bili kolateralna šteta. Jedan od ranjenih muškaraca pre nekoliko dana je otputovao za Nemačku iz Novog Pazara - ističe Blicov izvor.

Prema informacijama BILD-a, pored Bejtovića ranjene su još 3 osobe.

-  Policajac sa lica mesta rekao je da je 1 od 3 žrtve pogođena 7- 8 puta hicima u gornji deo tela. Rečeno je da su sve žrtve srpske nacionalnosti ili porekla - piše Bild.

Nakon napada žrtve su ostale da leže u bašti. Ubrzo su stigli policija i Hitna pomoć. Portparol tužilaštva je potvrdio da su žrtve poreklom iz Srbije, te da su napad izvršili Albanci.

IZVOR: YT / WELT Nachrichtensender

Autor: Blic / Bild / Redportal.rs

#UBISTVO

#droga

#Škaljarci