Prilikom hapšenja kod sebe je imao vazdušni pištolj i 4 metka

Nikola Srdić (37) osumnjičen je za ubistvo u ponedeljak svog prijatelja Radomira Raše Perišića (43) u selu Čenta, nadomak Zrenjanina. Kako Novosti pišu, Srdić je Perišića najpre usmrtio nožem, a zatim iskasapio njegovo telo, koje je zatim zakopao na deponiji na Belom bregu, na periferiji Čente. Pored je navodno bila i najlon kesa puna marihuane.

Prilikom hapšenja, Nikola je kod sebe imao vazdušni pištolj i 4 metka, koji su mu oduzeti, a u kući je pronađena futrola za taj pištolj. Motiv svirepog zločina, zasada nije poznat. Očigledno je da se Perišić nešto zamerio svom prijatelju, sa kojim je, kako tvrde njihove komšije bio nerazdvojan. Policiju je o svemu što se dogodilo obavestila Srdićeva nevenčana supruga Žaklina.

- Nisam ništa znala, sve dok mi Nikola u utorak nije rekao da je ubio Rašu. Nisam mu verovala, sve dok mi nije pokazao snimak na svom telefonu, na kojem se vidi kako kasapi telo. Nikada nije bio grub i nasilan prema meni, niti prema deci, sa nama živi i moja ćerka iz prvog braka. Ne znam šta se u njegovoj glavi dogodilo - uznemireno kaže Žaklina, potvrđujući da je ona neposredno posle toga pozvala policiju i prijavila zločin.

Komšije, zbunjene i uznemirene pojavom velikog broja policijskih vozila u njihovom, inače mirnom sokaku, pričaju da su u utorak u ranim popodnevnim satima u više navrata primetili Srdićev beli jugo, kojim se vozikao tamo, ovamo, a u jednom trenutku automobil je pogodila lopta, kojom su deca igrala fudbal u blizini kuće, koja je vlasništvo Dragana Arsića, starijeg meštanina Čente, koji se nekoliko godina nalazi u Domu za stara lica u Pančevu. Draganov brat Zoran, je navodno od brata otkupio tu kuću, pa je ustupio Srdiću, koji je prethodno sa suprugom, decom i drugarom Rašom, živeo pod kirijom, u kući u istoj ulici, samo nekoliko desetina metara udaljenoj.

- Jedva smo ih se rešili, unapred je dao nekoliko kirija, ali ne daj bože nikom. Bilo je tu cike i vike, zvali smo u više navrata policiju - rekla je starija žena koja je Srdiću iznajmila deo kuće.

Inače, Nikola je po struci auto-mehaničar. Posao mu je otkako smo se početkom godine doselili iz Beograda u Čentu, baš krenuo - priča plačnim glasom Žaklina. Jedan od komšija priča da je Srdić sa Perišićem po ceo dan sedeo u seoskoj kafani:

- Tamo se skuplja svakakav svet, ne bih ja o tome. Policiji sam dao izjavu i rekao da nisam primetio nikakvo nasilje, buku u kući gde su boravili.

Autor: Novosti.rs

#UBISTVO

#kasapljenje

#prijatelj

#snimanje