Zatvorio je i sve prozore da u automobil ne ulazi prašina s gradilišta.

Užasna nesreća u Kninu u kojoj je otac zaboravio dete u automobilu zbog čega je dečak preminuo potresla je region. Ipak, ovo nije jedinstven slučaj. Gotovo identična nesreća desila se u Rovinju 2019. godine.

U Rovinju je 9. jula 2019. godine preminula četvorogodišnja devojčica koju su radnici gradilišta pronašli u zatvorenom automobilu u Rovinjskom Selu. Devojčica je pronađena bez svesti u užarenom autu 4. jula. Otac je tog dana devojčicu ostavio u automobilu kako je ne bi budio, a on je otišao u ispomoć u svoj frizerski salon, pri čemu nije upalio klimu u autu. Zatvorio je i sve prozore da u automobil ne ulazi prašina s gradilišta.

Devojčica je podlegla posledicama toplotnog udara i dehidracije, zbog kojih su joj bili oštećeni vitalni organi, a protiv oca je tad podignuta krivična prijava.

Županijsko državno tužilaštvo u Puli, reklo je da su doneli rešenje o prekidu istrage, ali nisu hteli navesti iz kog razloga je istraga obustavljena. Umesto toga, samo su rekli prema kojim članovima su doneli takvu odluku. Prema članovima postoji nekoliko mogućnosti za obustavu istrage: ako je zastarela krivična prijava ili je delo obuhvaćeno amnestijom ili pomilovanjem ili ako postoje druge okolnosti koje isključuju krivično gonjenje.

Autor: objektiv.rs

#Užaren auto

#auto

#devojčica

#otac