U Beogradu uhapšena tri muškarca, za još jednim se traga!

Inspektori beogradske policije Službe za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsili su članove kriminalne grupe zbog sumnje da su vrbovali maloletnice za prostituciju!

Lisice su stavljene T. Z. (26), R. M. (19) i R. V. (33), dok se za jednom osobom intenzivno traga. Kako se sumnja, jedan od njih je najpre zaveo 17-godišnju devojku, a onda iskoristio njeno siromaštvo kako bi je naveo da se prostituiše.

- T. Z. je započeo vezu sa žrtvom koja je bila lošeg materijalnog stanja. Kada je stekao njeno poverenje, počeo je da je ubeđuje da će joj pomoći da izađe iz bede u kojoj živi. Međutim, umesto boljeg života gurao ju je polako u kandže prostitucije. Kada ju je konačno slomio i nagovorio da se prostituiše za njega, angažovao je osumnjičenu R. V., koja je devojku primila u svoj stan, fotografisala je i na jednom sajtu objavljivala oglase za pružanje seksualnih usluga - kaže izvor Alo!.

Policija je saopštila da je sav novac od prostitucije preuzimao T. Z., a da je muškarac (21) za kojim se traga imao zadatak da prevozi maloletnicu do klijenata i vraća je nazad.

T. Z. je sa uhapšenim R. M., kako se sumnja, početkom maja ove godine pokušao da vrbuje još jednu maloletnicu za prostituciju. Poznajući teške prilike u kojima živi, oni su stupili u kontakt sa jednom tinejdžerkom (16) i pokušali da je nagovore da radi za njih kao prostitutka.

- I njoj su obećavali kule i gradove ali je, srećom, ova devojka bila pametna i odbila ih je - dodaje sagovornik.

Zbog sumnje da su izvršili krivično delo trgovina ljudima, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Autor: Alo.rs

#beograd

#hapšenje

#prostitucija

#tinejdžeri