Upoznali se na stranici društvene mreže za ljude koji razmišljaju o samoubistvu

JAPAN: Policija u Tambi, prefektura Hiogo, saopštila je da je uručila 2. nalog za hapšenje 23-godišnjeg nezaposlenog muškarca zbog smrti 13-godišnje devojčice, čije je telo pronađeno na planinskom putu 6. maja.

Policija je saopštila da je Juši Nišida, koji je iz prefekture Kagošima, prvobitno uhapšen zbog sumnje da je 8. maja napustio telo, izvestio je Sankei Shimbun, a prenosi Japan Today. Policija je u ponedeljak saopštila da ga takođe tereti za pomaganje devojčici da izvrši samoubistvo.

Devojčicina porodica je prijavila da je ona nestala u noći na sredu 5. maja. Nišida je rekao policiji da je devojku upoznao na stranici društvene mreže za ljude koji razmišljaju o samoubistvu.

Nišida je tog dana dogovorio sastanak sa devojkom i zajedno su otišli u planine. Međutim, u četvrtak ujutru, oko 3 č., Nišida se pojavio u kobanu bez posade (policijska loža) i pozvao policiju. Rekao je da je telo devojčice ostavio na planinskom putu koji vodi do golf terena.

Policija ga je citirala da je planirao da sa njom izvrši samoubistvo, koristeći brikete od uglja u automobilu. Rekao je policiji da je devojčica prva podlegla, ali nije mogao da nastavi sa tim, pa je njeno telo ostavio pored puta.

Policija je saopštila da na devojčici nema spoljnih znakova povrede. Planira se obdukcija kako bi se utvrdio uzrok smrti. U blizini njenog tela pronađeni su ostaci izgorelih briketa od uglja.

Autor: japantoday.com / redportal.rs

#Japan

#devojčica

#pomaganje u samoubistvu

#samoubistvo