Fabrika Sloboda u plamenu, gradom se širi nesnosan smrad

Serija snažnih eksplozija iz pravca fabrike Sloboda potresla je Čačak oko 1.30 sati u petak ujutru, a nastavile su se sve do ranih jutarnjih časova. Kako javljaju Novosti, najjača detonacija desila se u 3.20 časova, dok se situacija smirila tek posle 4.00 časa.

IZVOR: YT / Novosti

Ekipa Hitne pomoći reagovala je nešto nakon 2.00 časa, ali nije mogla da priđe mestu eksplozije iz bezbednosnih razloga. U tim trenucima gradom je počeo da se širi nesnosni smrad, a čestice su padale sa neba.

Oko 30 radnika fabrike Sloboda je evakuisano, kao i lokalno stanovništvo, a kako Novosti saznaju, povređenih na svu sreću nije bilo.

Aleksandra Ćirović, radnica koja je u trenutku eksplozije bila u fabrici Sloboda u Čačku ispričala je za Novosti da se i dalje sa kolegama nalazi u okviru kompeksa.

- Sa još sedam kolega sam radila u pogonu rezanja kada je došlo do eksplozije. Uspeli smo da se izvučemo i dođemo do jedne zgrade i uđemo u podrum od betona. Ta zgrada nema prozore i bukvalno je ukopana u zemlju. I dalje se nalazimo u tom podrumu. Čuju se detonacije, sve podrhtava. Stravično je - kaže ona. 

Građanima se preko Instagrama obratio i gradonečelnik Čačka Milun Todorović, koji je naglasio da je najvažnije da nema ljudskih žrtava i da nema razloga za brigu građana, jer nadležne službe drže situaciju pod kontrolom.

View this post on Instagram

A post shared by Милун Тодоровић (@milun_todorovic)

IZVOR: IG / milun_todorovic

Autor: redportal.rs

#detonacije čačak

#detonacije čačku

#eksplozija čačak

#eksplozija čačku

#fabrika sloboda

#havarija čačku

#sloboda čačak