Nakon saslušanja osumnjičene, a u zavisnosti od iznete odbrane, tužilaštvo će odlučiti da li će tražiti da se Markanovićevoj odredi pritvor

Po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu danas je uhapšena još jedna osumnjičena osoba za nadrilekarstvo, Olgica Markanović, koju je prijavilo udruženje Interdisciplinarne estetske i antiejdžing medicine Srbije "SESIAM".

Kako prenosi kurir.rs, a piše tanjug.rs Markanović se, za sada, sumnjiči da je neovlašćeno pružala medicinske usluge iz oblasti estetike i izazvala zdravstvene probleme kod 11 oštecenih koji su se javili policiji.

Tereti se za više krivičnih dela

Tereti se za krivična dela teško delo protiv zdravlja ljudi, nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo, kao i neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću i u roku od 48 č. će biti saslušana u tužilaštvu, saopšteno je iz tužilaštva.

Tužilaštvo je nakon prijava i provera u Ministarstvu zdravlja, izvršilo dodatne provere, nakon čega je utvrđeno da se, za sada, 11 oštećenih javilo policiji, kojima je osumnjičena neovlašćeno pružajući medicinske usluge iz oblasti estetike izazvala zdravstvene probleme i usled čega postoje indicije da je kod određenih oosoba pored telesnih povreda i zdravlje teško narušeno.

Radila bez licence

Utvrđeno je i da je ona u dužem vremenskom periodu u "medicinsko-estetskom centru Tayas" u Beogradu u Driničkoj ulici, pružala navedene usluge bez odobrenja, odnosno licence Ministarstva zdravlja Republike Srbije, suprotno zakonu o zdravstvenoj zaštiti i pravilnicima koji uređuju obavljanje te vrste usluga.

Nakon saslušanja osumnjičene, a u zavisnosti od iznete odbrane, tužilaštvo će odlučiti da li će tražiti da se Markanovićevoj odredi pritvor.

Takođe, ispitaće sve oštećene i svedoke, narediti veštačenje telesnih povreda oštećenih i po potrebi preduzeti druge neophodne dokazne radnje radi donošenja odluke, naglašeno je iz tužilaštva.

Prošle sedmice uhašeni su Sava Knežević i njegova majka Danijela zbog sličnih optužbi pacijenata, a zbog sumnje da su se bavili nadrilekarstvom i ugrozili zdravlje ljudi

Njima je na zahtev Prvog osnovnog javnog tužilaštva sud odredio pritvor.

Autor: kurir.rs / tanjug.rs

#Nadrilekarstvo

#Olgica Markanović

#estetika

#hapšenje

#krivično delo

#medicina

#policija