Povređeni su i dalje u teškom stanju
- Vidite ono iznad gore, onu zabijenu aluminijumsku šipku što viri? Mislimo da je to izletelo iz lokala prilikom eksplozije, toga ranije bilo - pokazao je u neverici radnik butika pored kojeg je juče, u centru Beograda, detonacija plinske boce uništila lokal brze hrane.

Kako je rekao reporterima Blica, u eksploziji je povređeno nekoliko ljudi, ali pukom srećom je izbegnuta mnogo veća tragedija.

- Sreća u nesreći je što se eksplozija nije dogodila u momentu kada tuda prolaze deca iz obližnjeg vrtića. Vaspitačica svaki dan ovuda prolazi i vodi dečicu u šetnju do Kalemegdana, srećom juče je bilo loše vreme pa nisu išli - nastavlja on svoju priču.

On je juče u vreme eksplozije bio u butiku, kada su samo odjednom ulazna klizna vrata iskočila, odnosno ispala iz okvira.

Eksplozija ih izbacila iz lokala

- Bila su potpuno zatvorena, ostao sam zaglavljen unutra, par minuta sam se mučio da ih otovrim, a kad sam uspeo zgrabio sam aparat za gašenje požara i istrčao da pomognem. To je bilo neverovatno, eksplozija je skroz izbacila gazdaricu lokala u kom je plinska boca eksplodirala, i komšiju iz kafića koji je došao da joj pomogne. Da ne poveruje čovek šta sve može plinska boca da učini - završava svoju priču sagovornik Blica.

Dodaje i da su žene iz menjačnice Pirana sjajno odreagovale, kako kaže pribrano i mudro, jedna od njih je odmah dotrčala sa vatrogasnim aparatom i pomogla povređenima.

Tragovi eksplozije koja se juče dogodila u Čika Ljubinoj ulici u centru Beograda vidljive su i danas.

Naša ekipa ponovo je posetila mesto nesreće, a sve što se moglo videti bila su dva potpuno uništena lokala, kao i nekoliko lokala u neposrednoj blizini na kojima su stakla na izlozima potpuno naprsla i popucala.

Na jednom mestu bio je sakupljen i sav šut, po koji je došla ekipa "Gradske čistoće".

Povređeni i dalje u teškom stanju

U eksploziji je povređeno petoro ljudi, od kojih najteže žena zaposlena u restoranu brze hrane u kom je boca eksplodirala i jedan muškarac. Njih dvoje su i dalje u teškom stanju.

Autor: blic.rs

#beograd

#deca

#eksplozija

#vrtić