Sumnja se da su imali nameru da pokradu i manastir Ostrog

Barska policija je rasvetlila teške krađe Sabornog Hrama Svetog Jovana Vladimira u Baru i identifikovala počinioce ovog dela.

Takođe rasvetljena je i teška krađa izvršena na štetu crkve Svete Trojice u Virpazaru.

Policija je jutros u ranim jutarnjim časovima uhapsila državljane Severne Makedonije T. P. (40) i V. G. (38) zbog sumnje da su izvršili dva krivična dela teška krađa.

Oni su, kako se sumnja, u noći između 22. i 23 . maja provalili vrata odakle su ukrali oko 15.000 evra, veći broj srebrnih lanaca i privezaka, dve krune za venčanja i zlatno - srebrnu panagiju sa natpisom na poleđini, tablet.

Istragom je utvrđeno da su T. P. i V. G. pobegli u iznajmljeni apartman u Dobrim Vodama.

Sumnja se da su njih dvojica 26. maja došli u selo Jasen - Crmnica, gde je T. P., sa namerom da pokrade imovinu, sa prozora crkve Svete Trojice uzeo ključ i iz unutrašnjosti crkve ukrao novac u iznosu od oko 200 dolara i oko 60 evra.

Pretresom apartmana u kom su boravili pronađene su otuđene stavari, koje će biti vraćene verskim ustanovama.

Pronađen je novac u iznosu od 15.000 evra, deo predmeta otuđenih iz Hrama i crkve, veća količina cigareta, mobilnih telefona i lap top koji potiču iz drugih krivičnih dela koja su, kako se sumnja, počinjena na teritoriji Bara, Herceg Novog i Republike Hrvatske.

Policijska istraga upućuje na sumnju da su osumnjičeni imali nameru da danas izvrše još jednu krađu u manastiru Ostrog.

Autor: Srpski telegraf

#Crna Gora

#Lopovi

#hram Svetog Jovana Vladimira

#ostrog