Radila da bi mogla da plaća školovanje 🙁

Pre tačno četiri godine na benzinskoj pumpi u Velikom Mokrom Lugu hicem iz pištolja ubijena je radnica Kristina Kaplanović (20), studentkinja iz Nove Varoši, a na ovu godišnjicu, njen otac Stanislav za Telegraf.rs kaže da godine prolaze a bol ni najmanje. 😥

- Godine prolaze ali džaba... Bol ne prestaje. To ne može da prestane, nikad ni ne može da prestane - kaže neutešni Kristinin otac.

Za gašenje ovog premladog života, optužen je Miloš Srebrić, dok je drugooptuženi Stefan Rokvić. Suđenje i dalje traje, a otac se nada završnim rečima u julu.

- Odužilo se. Ne znam šta će biti na kraju suđenja, ali možda će mi biti makar malo lakše kada se suđenje završi - rekao je za naš Telegraf Stanislav Kaplanović.

Kristina Kaplanović došla je iz Vilova, kod Nove Varoši u Beograd da studira, a posao na pumpi je našla da bi mogla da plaća školovanje. Bila je kod tetke, i spremala prijemni za fakultet.

Kobne večeri, u četvrtak 25. maja 2017. godine sa dvojicom kolega radila je na pumpi. Kako se sumnja, ubica u jednom trenutku izašao je iz šumarka koji se nalazi iza pumpe i uperio pištolj u devojku i u njene kolege koji su bili na pauzi i stajali su ispred stanice.

Preteći pištoljem, naredio im je da uđu unutra i predaju mu novac. Radnici su ga poslušali, ali je razbojnik počeo da udara radnike rukom u rame i da vitla pištoljem koji je iznenada opalio. Metak je završio u glavi nesrećne devojke. Pljačkaš je pobegao bez plena, dok se u kasi nalazilo svega 10.000 dinara.

Kristina je u teško stanju odmah prebačena u Urgentni centar, ali je nakon četvorodnevne borbe lekara preminula.

Srebrić se tereti za teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora i nalazi u pritvoru od hapšenja u avgustu 2017. godine. Uhapšen je nakon višemesečne potrage, pod sumnjom da je prilikom pljačke pumpe pucao Kaplanovićevoj u glavu.

Autor: Telegraf

#Kristina Kaplanović

#Miloš Srebrić

#Nova Varoš

#Stanislav Kaplanović