Danas u 18 časova u Zemunu održaće se Apel šetnja za Despota

Na autobuskom stajalištu u Zemunu gde je stradao dečak Despot Mrdić danas će se održati Apel šetnja da se krivci za njegovo stradanje privedu pravdi.

Četvorogodišnji Despot Mrđić tragično je stradao u Zemunu na autobuskom stajalištu pre tačno šest meseci. Svakog meseca, na dan kada je stradao, njegova porodica i prijatelji okupljaju se na mestu nesreće u Prvomajskoj ulici.

Tako je i danas. 

Podsećanja radi, mali Despot je mnogo voleo da putuje autobusom, ali se njegov život tragično okončao baš na autobuskom stajalištu u Zemunu, pre tačno 6 meseci kada je vozač autobusa zatvorio vrata na stanici u Prvomajskoj ulici, jer nije video dečaka na stepenicama kako izlazi. Izašla je prvo njegova baka, koja se onda okrenula da ga preuzme iz autobusa. Vozač je zatvorio vrata, priklještio mu nogu, a baka je bespomoćno počela da lupa na vrata i trči za autobusom.

Dečak je tom prilikom zadobio teške povrede usled kojih je preminuo. Vozač autobusa je zaustavljen tek na Voždovcu, priveden i saslušan. Suđenje i dalje traje.

IZVOR: YT / Nova S

Autor: Kurir.rs / redportal.rs

#Despot Mrdić

#autobus

#dete

#tragedija