Osumnjičeni odranije poznat javnosti

BRČKO: Tužilaštvo Distrikta Brčko predložilo je sudu da odredi pritvor 24-godišnjem Elmiru Čoliću (24), osumnjičenom da je golfom uletio u baštu kafića u nameri da ubije Zijada Karalića, koji se uspeo spasiti, dok je u naletu vozila nastradao Zijadov blizak rođak Šećo Karalić, potvrdili su izvori za portal Nezavisne.com.

Tužilaštvo tereti Čolića za pokušaj ubistva, te izazivanje opšte opasnosti automobilom sa smrtnom posledicom, a sve se, podsetimo, dogodilo pre nekoliko dana u Gornjem Rahiću kod Brčkog.

Naime, Tužilaštvo Distrikta otvorilo je istragu protiv Čolića zbog sumnje da je 16. maja, pijan, automobilom golf 4 došao do ugostiteljskog objekta, gde je u društvu Zijada Karalića u bašti pred objektom sedelo više lica.

- Sumnja se da je potom automobil parkiran u blizini naglo startovao i u nameri da ubije Zijada Karalića velikom ga brzinom usmerio ka njemu, nanevši mu udarom vozila lake povrede - saopšteno je iz Tužilaštva, uz navođenje inicijala.

Kako se dodaje, osumnjičeni je doveo u opasnost živote L. M., R. A., M. A. i drugih lica koja su sedela za istim stolom.

- Šeći Karaliću nanio je teške povrede opasne po život, usled kojih je tokom noći preminuo - navodi se u naredbi o sprovođenju istrage.

Izvori Nezavisnih ističu da je dosadašnjom istragom utvrđeno da je, po svemu sudeći, napadu prethodila svađa između Zijada Karalića i Čolića.

- Veruje se da je nakon toga Čolić nameravao da pregazi vozilom Zijada, ali je usmrtio Šeću - ističu izvori ovog portala.

Nezavisne podsećaju i da je Zijad Karalić bio u fokusu medija i pre nekoliko godina. Tada je objavljeno da je, kao vlasnik seoske kafane, osumnjičen da je lekovima, u kombinaciji sa alkoholom, omamljivao goste u svom lokalu, nakon čega ih je pljačkao.

Autor: nezavisne.com

#Brčko

#UBISTVO

#auto

#golf

#kafić