Ranije je bila u emotivnoj vezi sa njim

Pucanj u praskozorje, koji je juče oko 5.30 zaparao tišinu u valjevskom naselju Peti puk, bio je koban po Anu Ilić (34), majku dvoje dece.

Nju je, ispred zgrade u kojoj je stanovala, kako se sumnja, hicem iz pištolja ubio muškarac čiji identitet još nije saopšten, ali se nezvanično saznaje da je reč o policajcu koji je sa njom ranije bio u emotivnoj vezi, a kome je zbog porodičnog nasilja izrečena zabrana prilaska. Kako saznajemo, valjevska policija intenzivno traga za njim.

U zgradi u naselju Peti puk, nedaleko od stadiona u ovom delu Valjeva, Ilićeva je živela proteklih nekoliko meseci sa petogodišnjim sinom iz prvog braka, koji je u tom trenutku bio u stanu sa svojom bakom. Ćerka, učenica osnovne škole, živi sa ocem. Saznajemo da je Ana juče krenula na posao u fabriku "Gorenja", gde je bila zaposlena, a ubica, koji je očigledno znao za njeno kretanje, čekao je u zasedi i nakon ubistva pobegao je u nepoznatom pravcu.

- Stanarka iz zgrade u kojoj je stanovala Ana čula je pucanj i kroz prozor je ugledala muškarca koji se žurno udaljava, ali nije mogla da policiji pruži bilo kakav opis - saznajemo iz izvora bliskog istrazi. - Ekipa Hitne pomoći zatekla je ispred zgrade ženu u lokvi krvi, koja je ležala nepomično, ali su lekari mogli samo da konstatuju smrt. Već je bila izdahnula. Bivšeg emotivnog parnera, koji je osumnjičen za ubistvo, dva puta je prijavila za proganjanje i fizičko maltretiranje, zbog čega mu je bila izrečena uslovna osuda, kao i zabrana prilaska i komuniciranja.

Policija je osumnjičenog više puta tražila na adresama na kojima je poznato da uobičajeno boravi, ali ga nije pronašla. Na mestu ubistva nije pronađeno oružje, koje je osumnjičeni očigledno poneo sa sobom. Za njim je raspisana policijska potraga.

Autor: novosti.rs

#UBISTVO

#Valjevo

#policija