Potraga je trajala 3 godine

Potraga za nestalim milijarderom Karlom-Erivanom Haubom, čelnikom kompanije Tengelmann, završena je nakon 3 godine. Nažalost, on nije pronađen i nadležni sud u Nemačkoj ga je proglasio mrtvim.

U okviru kompanije Tengelmann se nalaze i poznati lanci trgovina Obi i Kik.

Posljednji put je viđen u jutro 7. aprila 2018. godine dok je sa skijama i ruksakom na leđima hodao prema žičari na području Alpa u Švajcarskoj. Već sljedeće jutro je prijavljen njegov nestanak i to nakon što se nije pojavio u hotelu odmarališta Zermatt, piše Euronews.

Iako su mediji poslednjih meseci objavljivali moguće uzroke njegove smrti, sud u Kelnu, gde je Haub i živeo, odbavio je te navode jer se nisu mogli dokazati. Odlučio je i to da ne postoje dokazi da je ovaj biznismen živ. Zbog toga je proglašen mrtvim na dan kada je nestao, 7. aprila 2018. godine.

Žalba na odluku suda o proglašenju smrti može se podneti u roku od mesec dana. To mogu učiniti podnosioci zahteva, kao i svako ko ima pravni interes da se poništi proglašenje smrti. Karl-Erivan Haub, nemački i američki državljanin, rođen je 2. marta 1960. u Vašingtonu.

Autor: Dnevni avaz

#milijarder

#mrtav

#potraga