Ovo je četvrta zaražena porodilja koja je u Srbiji umrla od početka epidemije koronavirusa. 😥

Maja Paunović iz Zaječara preminula je od posledica koronavirusa, a prethodno je na svet donela zdravu bebu.

- Zašto mi je Bože uze? Ostavila si me bez poslednjeg pozdrava, srce moje, anđele moj! Ostavila si me da lutam po svetu sa dva anđela. Bože, zašto deca da nemaju majku? Pile moje, šta da kažem Luki? 😥😥😥

Ovim rečima se na društvenim mrežama oprostio Bogdan Paunović, suprug preminule porodilje Maje Paunović (27) iz Zaječara, koja je u ponedeljak na svet donela zdravu devojčicu Milicu, a koja je borbu sa ovom pošasti izgubila jutros u 7.20 časova u KC Niš.

Podsećanja radi, Maja je na svet donela rodila zdravu bebu Milicu i uprkos tome što je bila zaražena korona virusom. Beba se, kako Kurir saznaje nalazi na odeljenju neonatologije te klinike. 

Prof. dr Jelena Vojinović, pedijatar KC Niš rekla je da je beba i nakon tužne vesti koja je stigla iz te klinike, u stabilnom stanju.

- Beba je primarno testirana i pokazano je da je negativna. Sada se nalazi u inkubatoru, u našoj klinici za neonatologiju, i pod stalnim nadzorom lekara - rekla je Vojinović za Kurir. Inače, beba Milica rođena je dugačka 42 centimetara i teška 2.110 grama.

Podsećanja radi, ovo je četvrta zaražena porodilja koja je u Srbiji umrla od početka epidemije koronavirusa.

Autor: Kurir

#Bogdan Paunović

#Maja Paunović

#Preminula porodilja

#koronavirus