Čuveni ulični svirač, pesnik, kadnidat za predsednika Srbije

Žika Obretković, ulični svirač koji je bio poznat i po svojim modnim kreacijama preminuo je 23. aprila u staračkom domu, kako je otkrio njegov prijatelj emotivnom porukom na Fejsbuku:

IZVOR: FB / Milorad Daca Stojakovic

- Upravo sam saznao da je moj veliki prijatelj Žika Obretković preminuo 23. 04.2021 u staračkom domu, kako je bila zabrana posete zbog korone, nisam ga odavno video, a zabranjeno je i prisustvo sahrani! Ovo je fotografija, kada je poslednji put bio kod mene. Voleo je da se slika u cveću ("i sa kuče", kako je govorio).

Žika Obretković poznat je kao ulični svirač, pisac poezije, vatreni govornik, dugogodišnji Minimaksov gost na radiju, kandidat za predsednika Srbije, obožavalac zelene salate, darodavac osmeha i prijatelj Beograda.

Neizostavni deo njegovog asesoara čini i pletena torba prebačena preko desnog ramena i dve drvene frulice u ruci.

Niko ne zna kada je ovaj neobični čovek došao u Beograd. Jedino što je sigurno jeste da su se on i Beograd zavoleli na prvu otsviranu notu. Prvenstveno se proslavio svojim čuvenim, kako ih sugrađani nazivaju, vatrenim govorima na radnim akcijama u Studentskom gradu kojima je motivisao omladince da bolje rade.

Autor: informer.rs

#obretković

#preminuo

#žika