Veterinar samo mogao da konstatuje smrt

SOKOBANJA: U Sokobanji su danas otrovana 2 psa, a na lice mesta izašli su pripadnici policije, koji su obavili uviđaj, preneo je Telegraf.rs.

Nažalost, veterinar je samo mogao da konstatuje smrt ovih pasa.

- Otrovani su pas Džeri, koji je skoro 20 godina tu, Una par godina. Sterilisani, čuvani i voljeni... - kaže potresena Suzana ilić iz Sokobanje.

Ona navodi da su se o otrovanim životinjama starali meštani. Kako kaže, ljudi su zatekli užasan prizor pasa koji gube borbu za život u mukama.

Upozorava i da je otrov koji je bačen moglo da pipne i nečije dete i poziva nadležne organe da pronađu i kazne počinioce.

Kako kaže Suzana, ovo nije prvi put da neko truje životinje u Sokobanji.

Saša Blagojević, šef higijene i zoo-službe u JKP Napredak Sokobanja, u izjavi za Niskiportal.rs kaže da u Sokobanji postoje N. N. lica koja bacaju otrove, te da su nadlženi organi sa time upoznati i da rade sve što je u njihovoj moći.

- Policija je obaveštena i bila je na licu mesta. Mi sa tim nemamo ništa. Mi imamo azil za pse gde se o svim psima brinemo i čuvamo ih sa puno pažnje i ljubavi, i nama su naravno ovakve stvari užasne i nedopustive. Prošao sam sasvim slučajno tu gde se ovo dogodilo i duboko me je potreslo - kaže Blagojević.

Autor: telegraf.rs

#Psi

#Sokobanja

#ljubimci

#trovanje