Krivicu svalio na dete

Čuvar osumnjičen za pokušaj silovanja desetogodišnje devojčice na saslušanju izjavio da je već godinu dana polno nemoćan i krivicu svalio na dete.

Čuvar u tržnom centru na Zvezdari D. Š. (61), koji se sumnjiči da je pokušao da siluje desetogodišnju devojčicu izjavio je iznoseći odbranu u Višem tužilaštvu u Beogradu da je devojčica od njega tražila da joj pokaže gde je toalet i da nikako ne bi mogao da je siluje jer već godinu dana ne može da ima seksualne odnose "jer je polno nemoćan"!

Podsetimo, on se sumnjiči da je devojčicu odveo u muški toalet i otkopčao šlic, dok ga je devojčica molila ponavljajući i "nemoj čiko, molim te". Na sreću kako se sumnja u tom trenutku su naišli sestra i drugari s kojima se devojčica prethodno igrala u parkiću ispred tržnog centra, i osmnjičeni radnik obezbeđenja najverovatnije je kada je čuo da je dozivaju zakopčao šlic, pomazio po glavi, poljubio u obraz i dario po zadnjici i pustio je da izađe uz reči da to "mora da ostane naša mala tajna".

- On je ispričao da je toga dana radio kao čuvar u tržnom centru, i da ga je devojčica koju zna iz viđenja jer se i inače igra u tom parku, pitala gde je toalet. Tvrdio je da je deo njegovog posla da pomaže ljudima, pa čak i u takvim slučajevima, devojčicu odveo do toaleta ali da nije ulazio za njom, već je stajao ispred - otkriva sagovornik Kurira.

Osumnjičeni čuvar, prema nezvaničnim informacijama, tvrio je da je zgrožen optužbama. - Zgrozio sam se kada sam video šta mi stavljaju na teret - rekao je on navodno.

Kako navodi, devojčica je prišla njemu.

- Pitala me je gde je toalet i ja sam je pitao da li želi da je otpratim, ne sećam se šta je rekla ali sam smatrao da treba da joj pomognem i krenuo sam sa njom Nisam ulazio unutra- izjavio je navodno tvrdeći da nije kriv i da je šokiran onim što mu se stavlja na teret.

Podsetimo sigurnosne kamere postavljene u tržnom centru, navodno su snimile kako sa devojčicom ulazi u prostorije muškog toaleta.

- Nisam ušao za njom, ne znam ni da li je ušla u muški ili ženski toalet. Stajao sam okrenut leđima i čekao je da završi, to je trajalo možda dva minuta. Tada su dotrčala deca s kojima se prethodno igrala, pitali su gde je ona, u tom trenutku je izašla i zajedno su otrčali napolje - izjavio je navodno osumnjičeni tvrdeći da je devojčica izmislila da je pokušao seksualno da je zlostavlja.

Posle saslušanja, Više tužilaštvo u Beogradu predložilo je da mu bude određen pritvor.

Autor: Kurir.rs