Igor je u Italiji ubio barmena i čuvara šume u aprilu 2017, a potom pobegao na Pirinejsko poluostrvo gde je krijući se od nadležnih, ubio još troje ljudi.

Igor Vaclavić, "Igor Srbin","Igor Rus" ili Norbert Feher, nekada najtraženiji srpski begunac prilikom pokušaja transporta iz jednog u drugi zatvor u Španiji, pred početak suđenja za trostruko ubistvo, napao je i povredio četvoricu zatvorskih čuvara slomljenom keramičkom pločicom.

Da podsetimo, Vaclavić, najtraženiji srpski begunac, u Španiji je našao utočište 2017. godine posle krvavog pira u Italiji. Naime, on je u Italiji ubio barmena i čuvara šume u aprilu 2017., a potom pobegao na Pirinejsko poluostrvo gde je krijući se od nadležnih, ubio još troje ljudi.

- On je napravio ozbiljan incident u zatvoru Duenas kada je polomljenom pločicom, pripremljenom da služi kao oružje za sečenje i ubadanje napao zatvorske čuvare u nedelju ujutru - saopštilo je strukovno udruženje zatvorskih službenika.

Kako je objašnjeno, Vaclavić se opirao prebacivanju u zatvor Zuera, u kome je trebalo da boravi tokom suđenja u Teruelu koje počinje danas.

- Igor Rus je pretio da će ubiti svakoga ko mu uđe u ćeliju kako bi pokušao da ga premesti u drugi zatvor. Ponavljao je da su njemu ubistva "besplatna" jer će zbog brojnih zločina svakako biti do kraja života u zatvoru - navodi se u saopštenju sindikata.

Foto: PRINTSCREEN YOUTUBE/LACOMARCATEVE

- Velika grupa čuvara sa zaštitnom opremom morala je da uđe u ćeliju jer je on bio van sebe. Uprkos svemu tome, uspeo je da ih napadne i poseče pločicom, a čuvari imaju različit stepen povreda i medicinski su zbrinuti.

U prebacivanju Vaclavića u zatvor Zuera na kraju su se uključili specijalni agenti Civilne garde, koji su ga prevacili u samu zoru u zatvor.

- To je zatvor sa modulom potpune izolacije i sa najvišim merama bezbednosti u kome Vaclavić treba da bude smešten tokom suđenja. Po planu, on bi svakodnevno bio odvožen iz Zuere do Teruela, a to putovanje bi trajalo oko dva sata u jednom smeru - ranije su pisali mediji.

Autor: Kurir.rs

#Igor Vaclavić

#begunac

#napad

#zatvor

#Španija