Devojčica je po prijemu u bolnicu operisana i bila je na intenzivnoj nezi, priključena na respirator i vitalno ugrožena.

Devojčica iz Nove Gradiške je po prijemu u bolnicu operisana i bila je na intenzivnoj nezi, priključena na respirator i vitalno ugrožena.

Hranitelj devojčice koja je danas izgubila borbu za život u zagrebačkoj Klinici za dečje bolesti, posle u 15.20 č. nakon stravičnog premlaćivanja roditelja. Dete je u hraniteljskoj porodici bilo od trećeg meseca svog života pa do novembra 2020.

Hranitelji su povodom nesrećnog slučaja izjavili:

Joj... Kad bih je zagrlio, ne bih je pustio više nikad. Joj, ne bih je pustio nikad više da sam znao. Ja sam se sakrio kad su je odvodili. Ja sam se sakrio, nisam mogao da gledam kako odlazi. Oni su rekli da ona mora da ide i gotovo, ja nisam mogao, ona bi i mene gledala, ona ne bi otišla, ja sam se morao da se sakrijem, i supruga.

Centar za socijalnu zaštitu vratio je devojčicu prošle godine roditeljima, iako su procenili da postoji umeren rizik za dete ako se vrati porodici.

Hranitelji su o ocu nesrećne devojčice rekli:

Dolazili su oni. Majka kao majka, ona je zaplakala za detetom. Tata, on je kao drvo bio, onda smo mi njega terali. Pa, de, malo s detetom se igraj, pa ja imam 50 godina pa se igram s njima svima, oni skaču po meni, nema što ne rade. Mi smo ga molili, daj, daj! Eto i onda se malo opustio, krenuo i on.

Autor: Pink.rs

#devojčica

#hranitelji

#premlaćivanje