Ne mogu oče, previše je bolno 😭😢

U Mjanmaru je pucano na sedmogodišnju devojčicu koja je postala najmlađa poznata žrtva u represiji nakon prošlogomesečnog vojnog puča. Porodica Kin Majo Čit rekla je za BBC da ju je policija ubila dok je trčala prema ocu, tokom racije na njihov dom u gradu Mandaleju.

Vojska kaže da je u protestima ubijeno 164 ljudi, dok aktivistička grupa Asocijacije za pomoć političkim zatvorenicima (AAPP) kaže da broj poginulih iznosi najmanje 261. Vojska je u utorak izrazila tugu zbog smrti demonstranata, optužujući ih za uvođenje anarhije i nasilja u zemlju.

Starija sestra Kin Majo Čit rekla je da su policajci u utorak popodne pretraživali sve kuće u njihovom susedstvu u Mandaleju, kada su na kraju ušli kod njih da traže oružje i hapse.

- Šutnuli su vrata da bi ih otvorili. Kada su se vrata otvorila, pitali su mog oca da li ima još ljudi u kući - rekla je Maj Tu Sumaja (25)

Kada je rekao ne, optužili su ga da laže i započeli pretres kuće, rekla je ona. To je bio trenutak kada je Kin Majo Čit dotrčala do njihovog oca da mu sedne u krilo.

- Onda su pucali u nju i udarili je - rekla je Maj Tu Sumaja.

U intervjuu za medije u zajednici Myanmar Muslim Media, njihov otac Ju Maung Ko Šain Baj opisao je poslednje reči svog deteta:

- Rekla je: "Ne mogu oče, previše je bolno."

Rekao je da je umrla samo pola sata kasnije, dok su je vozili u potrazi za medicinskom pomoći. Policija je takođe pretukla i uhapsila njegovog 19-godišnjeg sina. Vojska još nije komentarisala smrt.

View this post on Instagram

A post shared by Myanmar Burma 🇲🇲 Tourism (@instamyanmar)

IZVOR: IG / instamyanmar

Autor: redportal.rs

#Kin Majo Čit

#Mjanmar

#Pucanje

#devojčica

#otac