Telo mladića koje se nalazi u fazi raspadanja pronađeno je na drugom spratu kuće u Donjem Milanovcu.

Kako Informer nezvanično saznaje, telo mladića koje se nalazi u fazi raspadanja pronađeno je na drugom spratu kuće u Donjem Milanovcu. Na njemu, kako smo saznali, nema vidljivih tragova nasilja pa se za sada sumnja da se radi o samoubistvu. Kraj beživotnog tela policija je pronašla Milanova dokumenta i lične stvari. Budući da se još uvek radi o nepotvrđenim informacijama o identitetu tela, naložena je obdukcija i DNK analiza koja će potvrditi da li se radi o tridesetčetvorogodišnjem Milanu Iliću iz Donjeg Milanovca.

Telo tragično nastradalog Milana Ilića juče u popodnevnim satima pronašao je pripadnik Policijske stanice iz Donjeg Milanovca koji je inače učestvovao u potrazi kada je Milan nestao. Prolazeći pored nekadašnje kafane Deverika koja se nalazi uz samu obalu Dunava, na izlazu iz Donjeg Milanovca na dvospratnoj kući su bila otvorena vrata. Policajac je posumnjao da se radi o provali s obzirom na to da je poznato da je vlasnik već duže vreme u italiji i da u kući nema nikoga.

- Tačno je da je moj sin mrtav pronađen. Ne zanima me šta pišu novine - rekao je za Informer Ljubiša ilić, otac mladića, koji je kao i svi ostali članovi porodice do danas verovao da ipak postoji nada da će se Milan vratiti.

Podsetimo, pre tačno tri meseca, 20. decembra prošle godine, nakon svoje krsne slave Sveti Nikola, Milan Ilić (34) iz Donjeg Milanovca poslednji put je viđen u ranim jutarnjim satima nakon napuštanja svoje porodične kuće. U glavnoj ulici sreo ga je policajac, inače rođak porodice Ilić, kome u tom trenutku nije ništa ukazivalo da će mladić ovako misteriozno nestati i nastradati.

Kako nam je tada rekao Ljubiša Ilić, otac mladića, Milan je tada bez reči krenuo ponevši sa sobom samo lična dokumenta i jednu figuricu koja je asocirala na ljubav čoveka i psa, budući da su najveća ljubav u njegovom životu bile njegove dve mađarske vižle od kojih se retko kad odvajao. Ostala je i prepiska u njegovom računaru, koju su roditelji pronašli i predali policiji radi dalje istrage.

Foto: Informer.rs/V.J.

U njoj je Milan naveo razloge zbog kojih napušta svoj dom i porodicu. Želeo je da se osamostali i otpočne život na način kako on želi i zamišlja. Međutim, kako smo nezvanično saznali od izvora bliskog istrazi u pismu se u jednom delu naslućivao tragičan ishod. Milan je porodici ostavio i upute kako se treba da se ponašaju i šta bi trebalo uraditi sa njegovim telom kada ga budu pronašili. Roditelji u to nisu želeli da poveruju jer, kako otac Ljubiša kaže, ništa nije ukazivalo da bi ga na nešto navelo da sebi uradi. Nije bilo svađa u porodici, poneka čarka kao i svuda. Međutim još uvek su nepoznati razlozi za ovakav ishod.

Podsećamo, u potragu su pre tri meseca pored članova porodice, prijatelja iz Donjeg Milanovca koji su danonoćno češljali okolinu i mesta gde je Milan često odlazio, bili uključeni i ronilačka jedinica žendarmerije MUP-a Srbije, kao i ostali pripadnici Mup Srbije i BIA. Pretraživano je čamcima sa sonarima i Dunavsko dno a potraga je vršena na 40 kvadratnih kilometara. Milana ilića su tražili i renžerska služba Nacionalnog parka Đerdap alasi, lovci i svi ostali žitelji ovog malog mesta na Dunavu koji ne pamte ovakvu tragediju. 

- Mi smo potpuno zbunjeni i preplašeni bili sve vreme. Nadali smo se pozitivnom ishodu i verovali da se radi o mladalačkom hiru koji znaju da ispolje u tim godinama mladi.

Međutim, razne su priče postojale. Ali ono što je zbunjivalo da se tri meseca nije čula ni jedna jedina reč. Ipak je u pitanju  ljudski život. Milan je važio za mirnog mladića koji nije baš često boravio u Donjem Milanovcu, više je bio po inostranstvu. Kažu da je govorio nekoliko jezika, da je bio inteligentan momak i da je radio čak i u stranim ambasadama. Šta se to dogodilo ovoj porodici, nikom nije jasno. Imaju još dva sina sva trojica su bila dobra deca i kao mali. Ovo je velika žalost, jer se radi o mladom životu, kaže jedan od komšija porodice Ilić.

Autor: redportal.rs

#MIlan Ilić

#gornji milanovac