Vatrogasci još uvek gase plamen

Veliki požar u noći između četvrtka i petka izbio je u centru sela Banatski Despotovac, na sreću poginulih i pivređenih nema, a gašenje još uvek traje i na licu mesta su četiri vatrogasna vozila.

Prema prvim informacijama, vatra se pojavila u zgradi u centru sela, u objektu u kojem je nekada bio Zadružni dom, odnosno Dom kulture, kao i prostorije lovačkog društva i ugostiteljski objekat.

Deo zgrade se nije koristio i zatvoren je rešenjem građevinske inspekcije. U Policijskoj upravi u Zrenjaninu potvrdili su jutrošnju dojavu o požaru, u 4.30 č. i da su u Banatski Despotovac odmah upućene tri vatrogasne ekipe, a kasnije se u gašenju priključila još jedna ekipa.

Na mestu požara, našao se i  gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura, kao i predsednik Saveta mesne zajednice Banatski Despotovac, Božidar Konjik.

- Najvažnije je da u požaru niko nije stradao, vatrogasne ekipe su brzo reagovale i očekujem da istraga efikasno utvrdi uzrok požara koji je naneo veliku materijalnu štetu, jer je objekat, praktično, neupotrebljiv - naglasio je Salapura, uz zahvalnost pripadnicima vatrogasno-spasilačkog bataljona, kao i dobrovoljnom vatrogasnom društvu u Banatskom Despotovcu i brojnim meštanima, koni su reagovali i lokalizovali požar, sprečivši da se vatra proširi na okolne objekte i nanese još veću štetu.

Autor: novosti.rs

#Bantski Despotovac

#Dom kulture

#Vatrogasci