Andrić se tereti da je pripanik organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji se zajedno sa njima tereti i da je izvršio jedno teško ubistvo.

Osumnjičeni pripadnik organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka Nišlija Marko Andrić zvani Kuzman priznao je krivicu za nedozvoljeno držanje pištolja i sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Nišu zaključio sporazum koji je pritvatio sud i potvrdio presudom.

Na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela, Osnovni sud u Nišu osudio je Andrića na godinu i dva meseca zatvora i novčanu kaznu od 100.000 dinara, navodi se u informaciji suda dostavljenoj Tanjugu.

Istog dana, 4. februara, kada je uhapšen Belivuk i ostali pripadnici njegove grupe, Andrić je uhapšen u Nišu zbog pomenutog pištolja koji je pronađen u pretresu njegovog stana.

Nakon potvrde sporazuma sa tužilaštvom Andriću je ukinut pritvor u Nišu, ali mu je aktiviran pritvor po rešenju Specijalnog suda u Beogradu od 6. februara, kao članu Belivukove ekipe, protiv koje Tužilaštvo za organizovani kriminal vodi istragu za najteža krivična dela.

Naredbom o sprovođenju istrage Tužilaštva za organizovani kriminal Andrić se tereti da je pripadnik organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji se zajedno sa njima tereti i da je izvršio jedno teško ubistvo.

Belivuk i Marko Miljković lično se sumnjiče za tri krivična dela teško ubistvo, pored zločinačkog udruživanja i trgovine drogom.

Nekoliko dana nakon hapšenja osumnjičenih objavljeni su snimci telefonskog razgvora u kojem Andrić čita poruke Veljka Belivuka sa "skremblovanog" telefona.

Pomenuti snimci razgovora objavljeni su u emisiji Hit tvit na TV Pink, u kojoj je načelnik Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Bogdan Pušić potvrdio je da se u snimku razgovora čuje Andrić kako čita poruke Belukove sa "skremblovanog" telefona.

Pušić je precizirao da Andrić na prvom snimku upućuje upozorenje žrtvi Milanu Ljepoji, a u drugom njegovoj ekipi "da više nisu mete i da neće više da se bakću sa njima nakon obavljenog posla".

U pitanju je navodni plan za likvidaciju Ljepoje, nekadašnjeg pripadnika bande "Pink panteri". Ljepoja je jedna od žrtava za čije se brutalno ubistvo sumnjiči Belivuk, Miljkovići i njegova ekipa. Osumnjičeni su i za ubistva Gorana Veličkovića Goksija i Zdravka Radojevića.

Autor: Mondo / Tanjug

#belivuk

#marko andrić kuzman

#velja nevolja

#veljko belivuk