Komšije jedva spasile nepokretnu osobu

LEPOSAVIĆ: U selu Kaljin u opštini Leposavić danas je izgorela kuća usled loših električnih instalacija. Pričinjena je velika materijalna šteta. Žrtava, međutim, nije bilo, zahvaljujući komšijama koje su nepokretnu stariju osobu iznele kroz prozor kuće zahvaćene plamenom.

Vatrogasne službe su brzo reagovale i ustanovile da je požarom zahvaćen veći deo kuće.

Ismet Islamović, direktor Kancelarije za zajednice i povratak u opštini Leposavić, koji je rodom iz Kaljina, potvrdio je da je kuća cela izgorela:

Kuća je totalno izgorela, sve što su imali unutra sve je izgorelo, i dokumenta i frižider i šporet i sve živo, samo ono što je čovek imao na sebi, to je ostalo.

On takođe navodi da je, u trenutku izbijanja požara, u kući bila majka vlasnika, koja je nepokretna. Kako dodaje, komšije su je iznele kroz prozor kuće u plamenu:

Vlasnik kuće nije bio tu, ni supruga. Komšije su videle da se puši kuća i dotrčale su i iznele je kroz prozor. Još samo ta jedna osoba nije bile zahvaćena plamenom, inače, bila bi katastrofa.

Islamović je takođe rekao da je razgovarao sa gradonačelnikom opštine Leposavić Zoranom Tadićem kako bi se pronašao način da se pomogne porodici koja je ostala bez krova nad glavom.

U mešovitom selu Kaljin u opštini Leposavić živi oko 30 srpskih i bošnjačkih porodica.

Autor: kossev.info

#Kosovo

#Kosovo i Metohija

#Leposavić

#Nepokretna osoba

#Požar