Eksplozija uređaja za otkrivanje pola deteta izazvala tragediju

Kristofer Pekni iz američke savezne države Njujork poginuo je nakon što je došlo do eksplozije na uređaju kojim je na proslavi trebalo da bude otkriven pol njegovog budućeg deteta, prenosi BBC.

BBC navodi da je policija saopštila da je Kristofer Pekni (28) preminuo nakon što je u nedelju eksplodirao uređaj koji je pravio za zabavu otkrivanja pola bebe i da je povređen njegov brat Majkl (27) koji je prebačen u bolnicu.

IZVOR: TW / @ajplus

Žurke koje otkrivaju pol su dosta popularne u SAD i na njima neki budući roditelji najavljuju na spektakularan način, uz vatromet i eksplozije, da li će dobiti devojčicu ili dečaka, a ova smrt je samo poslednja u nizu nesreća koje su poslednjih godina povezane sa ovakvim proslavama, prenosi BBC.

Jedna takva zabava u Mičigenu je pošla po zlu pre dve nedelje nakon što je eksplodirao mali top. Osim automobila, geleri su pogodili i muškarca koji je stajao u neposrednoj blizini. Preminuo je od posledica ranjavanja.

Prošle godine je eksplozija na jednoj od zabava za otkrivanje pola izazvala šumski požar koji je uništio hiljade ari šume u Kaliforniji.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#amerikanac

#eksplozija

#poginuo na proslavi

#tragedija

#tragedija u njujorku