Nakon završenog preteresa protiv muškarca (42) je podnesena krivična prijava.

Policijski službenici u Segetu Donjem u Trogiru izvršili pretres i našli su drogu, oružje i eksploziv. Izgrednici su izvršili kaznena dela: Neovlaštena proizvodnja i promet drogam i nedozvoljeno posedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih stvari.

Policajci su tokom preteresa pronašli: 426 grama droge amfetamin, 717 grama dopune za drogu (glutamin) i dva aparata za vakumiranje s tragovima droge, 11 pušaka ( 3 automatske puške, jedna poluautomska puška, dve puške sačmarice, tri puške karabinske i dve vazdušne puške), 10 kofera za automatske puške, 7 pištolja, 5 komada optičkih dvogleda, 10 kilograma privrednog i plastičnog eksploziva, 36 komada detonatorskih kapsila, 32 metra sporogorećeg štapina, 4 metra detonatorskog štapina, tri minobacačke mine, 3 bombe kao i 1171 komad različitog vrsta metaka.

Foto: MUP Hrvatske

Nakon završenog preteresa protiv 42-godišnjeg muškarca je podnesena krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje kaznenih dela: Neovlašćena proizvodnja i promet drogama i nedozvoljeno posedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih stvari, kao i krivična prijava koja je sinoć predata pritvorskom čuvaru.

Autor: slobodnadalmacija.hr

#Oružje

#droga

#eksploziv

#trogir