Novi detalji ubistva Prelevića i Pekovića na koje je ispaljeno 30 metaka

Nemanja Prelević u subotu uveče je ubicama otvorio vrata svoje vikendice, a oni su u njega ispalili nekoliko hitaca, zatim su nastavili da pucaju u dvadesetogodišnjeg Danila Pekovića.

Egzekutori su ispalili oko 30 hitaca i pobegli autom u kom ih je čekao vozač. Za njima se i dalje traga.

Ovako je rekonstruisan trenutak kada su u subotu uveče najmanje tri napadača došla u vikendicu u Veruši u Crnoj Gori koja je pripadala Preleviću. Kako pišu crnogorski mediji, Podgoričani Prelević i Peković su u vikendicu na Veruši stigli najverovatnije po dogovoru sa, za sada, nepoznatim osobama.

Prema prvim rezultatima iz istrage, na mladiće su pucale najmanje tri osobe iz različitog oružja. Na drugim crnogorskim portalima do sada su se provlačile nezvanične informacije da je reč o dva pucača...

Foto: Pink.rs

IZVOR: FB / Nemanja Prelević

Zbog ovog zločina je do sada već privedeno nekoliko osoba na saslušanje.

Nakon objavljivanja vesti da su Prelević i Peković pronađeni mrtvi, pronele su se informacije da su bili bliski kavačkom klanu i da njihova likvidacija verovatno ima veze sa ratom koji godinama bukti između škaljarske i kavačke grupe.

Porodica ubijenog Prelevića tvrdila je odmah nakon pojaviljavanje tih informacija da Nemanja nije bio član nikakve kriminalne grupe te da je na Verušu došao sa Danilom Pekovićem, kako bi odmorili.

Sa njim su se, kažu, čuli u subotu tokom dana, ali već oko 20:45 više nije bio na mreži.

Kako se nije javljao u nedelju, njegova supruga Aleksandra pozvala je komšiju sa sela da proveri da li je sa Nemanjom sve u redu i da li je njegov automobil ispred kuće, a samo nekoliko minuta kasnije isti komšija joj je uzvratio poziv rekavši da je ubijen, kao i njegov prijatelj.

Viši državni tužilac Zoran Vučinić kazao je da ne može potvrditi saznanja novinara - da su stradali navodno bili bliski kavačkom kriminalnom klanu.

- To tvrditi ne mogu, takva saznanja ne posedujem... Lica su, prema podacima koje sam dobio od policije, bezbednosno interesantna lica - rekao je tužilac Vučinić.

Tragovi koje su prikupili istražitelji nesumnjivo potvrđuju da su dvojica egzekutora imala i vozača. Inspektori će na osnovu telefonske komunikacije pokušati da utvrde ko je sve znao da su Peković i Prelević u vikendici i da li se na osnovu analize listinga može otkriti ko su bili egzekutori.

Zbog ovog zločina je do sada već privedeno nekoliko osoba na saslušanje.

Inspektori čekaju i obdukcioni nalaz koji će biti ključni u rasvetljavanju zločina i vještačenja izuzetih tragova.

Autor: pink.rs

#Nemanja Prelevic

#UBISTVO