Presudom Osnovnog suda u Velikom Gradištu, S.I. (55) iz ovog grada osuđen je na 3 meseca zatvora

Presudom Osnovnog suda u Velikom Gradištu, S.I. (55) iz ovog grada osuđen je na 3 meseca zatvora, uslovno na godinu dana, zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti, izvršenog 30. januara nad vlasnikom jedne kafane u Velikom Gradištu.

Njemu je sud izrekao i meru zabrane komunikacije sa oštećenim u narednih godinu dana, kao i zabranu prilaska kafani. Ova presuda je pravosnažna, jer je doneta na osnovu sporazuma o priznanju krivice, koju je optuženi postigao sa osnovnim javnim tužiocem.

Krivično delo koje je optuženi izvršio dogodilo se prošle subote, u kafani u kojoj je on, tokom popodneva, sedeo i pio alkohol zajedno sa svojim sinom I.I. (26) i bratom S.I. (42). U jednom trenutku, između sinovca i strica izbila je svađa, potom i tuča, pa je vlasnik kafane prišao da ih razdvoji.

Međutim, tada je optuženi krenuo na vlasnika i rekao da će od kuće da donese kalašnjikov i da ga izrešeta. Umešao se i sin optuženog, koji je udario vlasnika i oborio ga na pod, pa je njegova sestra pritrčala da ga podigne. Međutim, ovaj je i nju udario pesnicom u glavu, a onda i pikslom.

Svađa sinovca i strica nastavila se na terasi, kada je stric izvadio pištolj i pucao dva puta u pod. Sva trojica su ubrzo uhapšena i određeno im je zadržavanje od 48 č. S.I. (55) je nakon izricanja presude pušten na slobodu, dok će njegov sin odgovarati za nasilničko ponašanje, a brat za izazivanja opšte opasnosti i nelegalnog nošenja oružja.

Autor: Novosti.rs

#Pretnja

#Veliko Gradište

#sud