Ko se boji Vuka još?

U Čačku dvoje mladih umetnika vredno pripremaju izložbe. Oni nisu dozvolili da koronavirus utiče na  realizaciju njihovih planova i da ih kreativno sputava. Olgica Terzić, kroz umetnost otkriva svet, pripremajući se za samostalnu izložbu, dok će  Vuk Đurić publiku obradovati postavkom Ko se boji Vuka još. Kao i većina muralista i on je počeo sa grafitima. Pre više od 15 godina, posmatrajući Gorana Kovačića Locka, prvog crtača grafita u Čačku, poželeo je i sam da se oproba sa sprejom. Kao osnovac krenuo je sa crtežima u sveskama, na marginama udžbenika, a onda 2005. bio je spreman i našao se pred prvim zidom, sa već smišljenim pseudonimom Endo.

Foto: Printscreen YouTube/Televizija Lav Plus

Na samostalnoj izložbi Vuka Đurića biće prikazano 20 crteža koji su nastali u poslednje 2 godine kroz kontinuiran rad mladog umetnika. Radovi su kompletno tehnički opremljeni, nedostaje još samo tekstualni deo u vidu recenzije. Na crtežima jasno se uočava linija, forma, naglašena je i senka kako bi posmatrač jasno shvatio poruku umetničkog dela.

Vuk Đurić, zajedno sa Olgicom Terzić u galeriji Risim 2018.godine predstavio je svoje stvaralaštvo. Ova izložba, ostavila je utisak na umetničku scenu, ne samo u našem gradu, već i van granica naše zemlje. Njihov zajednički rad protkan je idejom da se postave brojna filozofska pitanja.

Foto: Printscreen YouTube/Televizija Lav Plus

U umetničkom radu kroz skice, slike, murale Olgica i Vuk teže da podstaknu društvo na razmišljanje. Kada je reč o razvoju grada na Moravi saglasni su da bi postojanje kulturnog centra, gde bi se okupljali talentovani mladi ljudi uticalo na razvoj kvalitetnije umetničke scene.

Autor: redportal.rs

#Izložba

#Olgica Terzić

#Vuk Đurić

#umetnost

#Čačak