Ko još jedva može da dočeka?

Još nekoliko detalja o onome što ćemo videti u seriji Gospodar prstenova nije nikome naškodilo.

Da li je zvanični sinopsis predstojeće serije Gospodar prstenova nešto užasno novo? Ne. Međutim, držimo li se i da li ćemo objavljivati i najmanju vest koje saznajemo o ovoj seriji? Da.

Do sada smo znali da će nas televizijski Gospodar prstenova odvesti u Drugo doba Srednje zemlje - pa to zapravo ne bi bio LotR - vreme kada je Numenor kultura cvetala. Sledeći rezime koji je objavio Amazon potvrdio je kraljevstvo, kao i druge veb lokacije:

Epska drama smeštena je hiljadama godina pre događaja Hobita i Gospodara prstenova. Tolkinovi čitaoci i gledaoci će vratiti u vreme kada su nastale ogromne moći, kraljevstva su se uzdizala u slavi i propadala, pokušavalo se sa neverovatnim junacima, nada okačena o najtanju nit i najveće zlo ikad poteklo iz pera Tolkina pretio da će u mraku pokriti ceo svet.

Foto: Pixabay.com

Počevši u periodu relativnog mira, serija prati veliku količinu likova, poznatih i mladih, koji se suočavaju sa ponovnim pojavljivanjem zla u dugo strahovanoj Srednjoj zemlji. Od najmračnijih dubina Maglenih planina, do veličanstvenih šuma prestonice vilenjaka, Lindona, do ostrvskog kraljevstva Numenor, od kojeg zastaje dah, do najudaljenijih krajeva mape, ova kraljevstva i likovi dugo će činiti preživele slave. dugo nakon njihove smrti.

Na prvi pogled izgleda da bi verovatno trebalo uključiti Sauronov dolazak u kraljevinu vilenjaka Eregion, skandal velikog zla protiv princa Celebrimbora koji je tada vladao, prigovore Galadriel i njeno nepoverenje prema njihovom novom posetiocu. , i naravno konstrukcija prstenova. Na osnovu Numenor-a takođe se čini da ćemo imati dobru dozu političkih spletki a la Igre prestola.

Foto: Nerdlist/Nepoznato

Snimanje filma Gospodar prstenova već je snimljeno, ali očekuje se da će ovog meseca ući u potpuniju fazu. Znamo da je pilot već u potpunosti režirao J.A. Bajona iz divnog A Monster Calls - vrlo dobar izbor za snažno uspostavljanje vizuelnog identiteta serije od početka - dok će se prve dve sezone snimati jedna za drugom. Trenutno postoji ukupno pet sezona kojima se Amazon nada.

Autor: redportal.rs

#Gospodar prstenova

#film

#gandalf

#serija

#trilogija