Šta smo propustili i kada nadoknađujemo

Koncertna sezona gotovo da nije postojala protekle 2020. godine usled pandemije koja je zaustavila ceo svet, ali ljubitelji muzike u Beogradu i Srbiji mogu da se nadaju novim zakazanim nastupima domaćih i svetskih imena tokom cele 2021. godine, saznaje Tanjug. Istina, većina tih koncerata u narednom kalendaru jesu svi odloženi događaji iz 2020. godine koji su morali biti pomereni radi bezbednosti izvođača i publike, prema odlukama Kriznog štaba da se umetnost ostavi za neke bolje dane kada se globalna situacija konačno umiri.

Osim što će tokom januara biti izvedene muzičke večeri dela klasične i savremene muzike na Kolarcu – VooDoo piano duo (16.1.) i veče opere Miomire Vitas i Konstantina Bogina, (17.1.), 14. februara na Dan zaljubljenih u Kombank dvorani će biti održan koncert glumca Ivana Bosiljčića pod nazivom Naše priče, kao povratak dramskog umetnika ovom projektu poetsko-muzičkih večeri.

Mart obećava da će biti bogat po pitanju potvrđenih datuma koncerata, tako je prvi na repertoaru više puta odlagan gitarski kvartet 40 Fingers iz Italije, koji će 16. marta nastupiti u okviru 22. Guitar Art Festivala u Kombank dvorani.

Mateo Brenči, Emanuele Grafiti, Enriko Marija Milanezi i Andrea Vitori konačno bi trebalo da nastupe na ovoj muzičkoj smotri, kao treća sreća, jer su pomerali sve datume do sada, od 12. marta na 4. novembar 2020, i sada je novi termin rezervisan, kada bi i ceo Guitar Art fest trebalo da bude realizovan bez pomeranja i problema.

Na istom mestu, 20. marta će pozornicu preuzeti Dejan Cukić i Spori ritam, koji je takođe dva puta odlagao ovaj koncert (april i oktobar 2020), gde će promovisati poslednji studijski album uz stare hitove.

U okviru obeležavanja 29. godišnjice smrti neponovljivog frontmena britanske grupe Queen – Fredija Merkjurija, dolazi i specijalni gost, njegov lični asistent Piter Friston, koji važi za osobu koja je najbolje poznavala harizmatičnog lidera i pevača.

Punih 40 godina karijere antologijski rok sastav Električni orgazam planirao je da obeleži kako i dolikuje prošle sezone, a sada su već stigli i do 41. rođendana. Na istom prostoru sviraće 24. aprila, kada će Srđan Gojković Gile i ekipa predstaviti bogat opus hitova i neprolaznih albuma, posle čega će uslediti i turneja proslave po Srbiji.

Ipak, za sada je program jubilarnog izdanja festivala od 8. do 11. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu dosta je usmeren isključivo na ljubitelje elektronske muzike (David Guetta, Tyga, Nina Kraviz, Boris Brejća, Sheck Wes, Solomun, Kristijan Molnar), dok su ostali potvrđeni iz regiona – slovenački Laibać, hrvatski pop autor Masimo Savić, srpski pankeri Goblini i svetski hevi metal grupa Sepultura.

Ostali su još neodređeni datumi za mnoge odložene nastupe grupa – In Flames u Beogradu, Parni valjak u Novom Sadu, Jure Stublića i Filma u DOB-u, Nipplepeople u Beogradu i Novom Sadu.

Autor: Tanjug/redportal.rs

#Festival

#beograd

#koncerti

#nastupi

#otkazano