Kreativni poduhvat iz svih područja stvaralaštva koji koristi saznanja iz oblasti feminističke i rodne teorije i istraživanja

Timu projekta Izuzetne žene Srbije koji čine Nađa Bobičić, Dara Šljukić, Ane-Sietske Brinks, Aleksandra Kalinić i Nevena Nikolić uručena je Nagrada Anđelka Milić, objavila je Ambasada Kraljevine Holandije u Beogradu na svom Instagram profilu 😍👑.

Ova nagrada se dodeljuje za kreativni poduhvat iz svih područja stvaralaštva koji koristi saznanja iz oblasti feminističke i rodne teorije i istraživanja, te na originalan i komunikativan način prenosi poruku o vrednosti i značaju rodne ravnopravnosti.

View this post on Instagram

A post shared by Dutch Embassy in Serbia (@nlinbelgrade)

IZVOR: IG / @nlinbelgrade

Glavni cilj projekta Izuzetne žene Srbije je da se kroz uličnu umetnost u 9 gradova u Srbiji podigne svest o položaju žena i poboljša njihov položaj u društvu ☝🏻.

Centar ze ženske studije je zajedno sa Ambasadom Kraljevine Holandije i Kulturnim centrom GRAD u Srbiji pokrenuo projekat oslikavanja murala posvećenih izuzetnim ženama iz naše prošlosti.

📌 Izabrano je 10 izuzetnih žena Srbije: Vera Nikolić, Jovanka Bončić Katerinić, Branislava Perović Nešković, Ljubica Marić, Gina Ranjičić, Jelena Dimitrijević, Vera Crvenčanin Kulenović, Mitra Mitrović, Hafizi Demirović i Jelisaveta Načić.

Autor: redportal.rs / Jovana Radić