Film Briljantin kao inspiracija za spot sniman na čuvenoj kalifornijskoj plaži Leo Kariljo 🎬

Đorđe Stijepović je upravo objavio spot za poslednji singl Everything I Ever Wanted. Spot je sam režirao, a snimljen na legendarnoj Malibu plaži Leo Kariljo u Kaliforniji, na kojoj je snimano mnogo filmova, između ostalih i Briljantin.

Pored Đorđa u spotu se pojavljuje i poznati pinup model Tera Džekson, trostruki nosilac titule Miss Venice Beach. U spotu je vidljivo da Đorđe i Tera reinterpretiraju neke scene upravo iz filma Briljantin. U spotu se još pojavljuju muzičari Džoš Džouv, gitarista grupa Social Distortion i Eagles of Death Metal, kao i Pol Bojer.

Foto: Instagram.com/DJORDJE

Pesma Everything I Ever Wanted je 3. singl sa najavljenog albuma Bullfiddlecat, čiji se izlazak očekuje do kraja godine. Prethodno su objavljeni spot za pesmu Hurtless i singl Christine. I na ovoj pesmi je gitaru svirao Paul Pigat, kanadski muzičar koji je po izjavi Brajana Secera (Brian Stezer) /Stray Cats najbolji rockabilly gitarista na svetu nove generacije. Bubnjeve je snimio Aleksandar Alek Petrović iz grupe Eyesburn, koji je sa Đorđem ranije svirao u grupi Atomic Sunset.

Pesmu pored Đorđa, potpisuje i kompozitor Filip Mitrović. Đorđe i Filip su za inspiraciju uzeli Filipovu kompoziciju Arcana, koja je svoju premijeru imala u Karnegi Holu. Pesma Everything I Ever Wanted odiše melanholičnim zvukom karakterističnim za muziku Krisa Ajzaka i filmografiju Dejvida Linča, na šta je sigurno doprineo i uticaj serije Tvin Piks kompozitora Anđela Badalamentija, kome je Filip bio dugogodišnji asistent.

Foto: Instagram.com/DJORDJE

Plaža Leo Kariljo je oduvek inspirisala Holivud. Na ovoj lokaciji su snimali Elvis Prisli, Frank Sinatra, a snimljeni su i mnogi legendarni filmovi poput The Craft, Karate Kid, Fast and Furious i Point Break. Verovatno najupečatljvija scena snimljena na ovoj plaži je uvodna scena filma Briljantin u kojoj Džon Travolta zavodi Oliviu Njutn-Džon. Ova božanstvena lokacija inspirisala i druge muzičke izvođače da snime svoje spotove na ovoj prelepoj plaži. Nezaboravna je scena iz spota Mary Jane's Last Dance, gde Tom Peti iznosi Kim Bejsindžer i spušta u okean. U novije vreme izdvaja se spot pevačice Kardi B za pesmu Bongos.

Đorđe Stijepović je svetskoj javnosti najpoznatiji kao kontrabasista psychobilly grupe Tiger Army i meksičke grupe Molotov, sa kojima je nominovan i za najprestižniju muzičku nagradu Gremi. Bio je i član grupe Head Cat sa legendarnim Lemijem Kilmisterom iz grupe Motorhed i Slim Džim Fantomom iz grupe Stray Cats.

Sarađivao je sa mnogim svetskim muzičkim zvezdama kao što su Elvis Kosteljo, Tomi Emanuel, Deni Elfman, Donovan, Bits Antik i drugi. Zanimljivo je da je odeća Đorđa Stijepovića izložena u vitrini Rokenrol muzeja slavnih u Klivlendu, gde je deo postavke Right Here, Right Now, pored Tejlor Svift i Bili Ajliš.

IZVOR: YT / DJORDJE

Autor: redportal.rs