Nije moguće ugoditi svima, ispuniti svačija očekivanja, zadovoljiti svačije potrebe 🙃

Odnosi sa bliskima se zasnivaju na toleranciji i kompromisima i nije predviđeno da nekome budeš sve, niti da tebi neko bude sve – nikome nije potrebno da nosi toliku odgovornost. Samo svako treba da uradi svoj deo, da brine o sebi, najbolje što može i da traži pomoć, kada mu je potrebna, kao i da je pruži, kada mu je tražena. 

View this post on Instagram

A post shared by Alice Barbier & js Roques (@jaimetoutcheztoi)

IZVOR: IG / @jaimetoutcheztoi

Taj recept je prilično jednostavan, ali ljudi smo, volimo da komplikujemo. Zato se suviše trudimo, nastojimo da održimo veze, koje bi se bolje razvijale kad se ne bismo toliko napinjali.

Stalo nam je da nas drugi cene, da nas vide i doživljavaju kao osobe koje su im potrebne, na koje mogu da se oslone i računaju na njih, koje će im uvek priskočiti u pomoć, čak i kad ne traže.

Zanemarivanje sebe izgleda spada u opis posla svake požrtvovane žene, koja daje sebe i sve od sebe u svim bliskim odnosima, upadajući u kliše toksičnog odnosa sa samom sobom.

Tek sa usvajanjem te sebičnosti zapravo prodireš u suštinu nesebičnog davanja, koje dolazi sa zdravog mesta, iz zdravog odnosa prema sebi i drugima. A to nije mesto na kome si svima potrebna, da bi bili srećni i zadovoljni. Mogu oni to i bez tebe – a to je neprijatna i otrežnjujuća istina, koja će ti odlično poslužiti u detoksikaciji najvažnijih odnosa. 

Autor: Redportal.rs

#Sreća

#odnosi

#prijatelji