Nova knjiga u prodaji!

Pred kraj prošle godine izašla je knjiga o legendarnom Džimiju Hendriksu Dva su jahača prilazila Mika Vola, u prevodu muzičara Dejana Cukića, u izdanju beogradske kuće Laguna. Knjiga predstavlja psihodelično istraživanje života i smrti neprevaziđenog gitariste Džimija Hendriksa kao i putovanje u mračno srce 60-ih godina prošlog veka kroz kaleidoskop sećanja i pripovedanja jedne epohe. Kako istorija kaže, Hendriks je bio gitarista u Njujorku i oslanjao se na podršku svojih ljubavnica, dok je pokušavao da imitira svog idola Boba Dilana.

View this post on Instagram

A post shared by Laguna (@laguna_knjige)

IZVOR: IG / laguna_knjige

Bio je crnac koji svira belačku rok muziku i time je želeo da dokaže da je muzika univerzalna. Kada je stigao u Englesku, očarao je London ne zbog mnogih akrobacija sa gitarom, već zato što je zaista umeo da svira. Knjiga obrađuje i period sa političkom pozadinom, odnosno kada je san 60-ih izgarao u vatri i krvi Vijetnamskog rata, ubistva Martina Lutera Kinga i izbora Ričarda Niksona za predsednika.

Dejan Cukić je veoma produktivan u poslednje vreme kao prevodilac knjiga o muzici za izdavačku kuću Laguna, jer je tokom prethodne 2020. godine izašla i knjiga o Elvisu Presliju Biti Elvis Reja Konolija, kao i autobiografija slavnog pop muzičara Ja, Elton Džon. Cukić je za istog izdavača prethodnih godina realizovao i prevode dela Biti Džon Lenon takođe Reja Konolija. Najnovija knjiga o Hendriksu Dva su jahača prilazila u prodaji je u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, kao i u onlajn knjižarama.

Autor: redportal.rs

#Dejan Cukić

#Delfi

#Dva su jahača prilazila

#Džimi Hendriks

#Laguna

#Mik Vol