Naučimo još neke stvari, ali i trikove kojima se koriste u restoranima 😉

Jedva čekamo da ponovno otvore svoja vrata i da prođe ova pandemija, pa ćemo zadovoljno sesti u njih i uživati u nekim istraženim, ali i neistraženim ukusima. Do tada, naučimo još neke stvari, ali i trikove kojima se koriste u restoranima.

Besplatni hleb - Restorani su više zainteresovani za redovne mušterije nego goste koji dođu jednom, a besplatni hleb pokazuje brigu i domaćinstvo koje bi trebali povećati lojalnost kod gosta.

Više vole keš - Potreban im je za vraćanje ostatka novca gostima, svakodnevnu kupovinu namirnica i pića, kao i za plate zaposlenima. Naravno, i napojnice date u kešu prilično su jednostavnije.

Preporuka konobara - Nemojte nužno pitati konobara za preporuku. Ne samo da ne zna vaše navike, već konobari često ni ne probaju jela koja se nalaze na meniju. Verovatno će vam stoga preporučiti najpopularnije jelo, a nije isključeno kako ćete dobiti preporuku i za ono najskuplje.

Čekanje na hranu - Nekad se vreme čekanja itekako produži, pa tako jelo koje kod kuće sami možete napraviti za 15 minuta, u restoranu čekate trostruko duže. Ukoliko je vas više došlo u restoran, kuhinja će se potruditi da sva budu gotova istovremeno.

Autor: Redportal.rs

#restoran