Dopustite sebi da tugujete 🤗

Uopšte nije važno da li se desilo u srednjoj školi ili nekim zrelim godinama, svi bar jednom prođu kroz bolan prekid. U uspešnom prevazilaženju tog bolnog perioda postoji nekoliko faza, kažu stručnjaci.

1. faza - shvatanje

Primetili ste vi, verovatno u poslednje vreme, da nešto ne štima baš kako bi trebalo. Napetiji ste, razdražljiviji, jednostavno, kraj se da naslutiti. Konačno jedno shvata da to nije to i da dalje ne ide.

2. faza - prihvatanje situacije

U ovoj, 2. fazi je najvažnije shvatiti kako veza stvarno nije funkcionisala i bez idealizovanja. Stalno sebe podsećajte kako ne treba da ga zovete. A, ako vam ne ide tako, onda se pokušajte prisetiti nekih situacija i prizora u kojima ste se loše osećali i trenutaka kad niste bili srećni ili ste bili povređeni i to će vam sigurno odagnati želju za pozivom.

3. faza - tugovanje

Jednom kada shvatite da će vaš život biti drugačiji, proći ćete kroz fazu tugovanja. O da, plakaćete na zajedničke pesme i stalno ćete analizirati vezu. Ova faza jeste najgora, ali nemojte sputavati tugu, jer ako je budete sputavali kasnije ćete se osećati samo lošije.

4. faza - ljutnja

U ovoj fazi bi već trebalo da kažete: Ako me ne želi, to je njegov gubitak, a ne moj. Pronađite nove hobije, posvetite se poslu, bavite se sportom i družite s prijateljima što više. Nema smisla da se sažaljevate, kada napolju celi svet čeka na vas i novi ljudi i zanimljiva iskustva koja ćete doživeti.

5. faza - otvaranje

Vremenom ćete početi da shvatate kako vaš bivši nije jedini. Postoji mnogo drugih zanimljivih osoba. Poenta je, da kada se otvorite ponovo i drugi će da se otvore prema vama i da požele da vas bolje upoznaju. Čak i ako niste spremni započeti vezu izađite i počnite se ponovo zabavljati. Bivšeg ćete brže zaboraviti što se više budete kretali u društvu drugih ljudi.

6. faza - sloboda

Iako su neke faze duže od drugih, proći ćete sigurno kroz njih bez obzira činilo vam se i da ste zaglavili u nekoj. Ako je neko slomio vaše srce ili ste imali težak raskid to ne znači da ne postoji negde neka druga osoba koja čeka na vas. 

pročitajte još

Raskid u Blizardu

Autor: Redportal.rs

#raskid