Od smrti legendarne glumice prošlo 4 godine

Američka glumica Keri Fišer preminula je 27. decembra 2016. u 60. godini. Njen život bio je ispunjen brilijantnim uspesima, strasnim ljubavima, porodičnim skandalima i zavisnostima. Keri Fišer je rođena 21. oktobra 1956. godine. Bila je ćerka poznate glumice Debi Rejnolds i pop pevača Edija Fišera.

Njeni roditelji bili su jedan od najomiljenijih parova Amerike, ali ova ljubav završena je skandalom. Edi je ostavio Debi zbog njene tadašnje najbolje prijateljice Elizabet Tejlor, kada je Keri bila sasvim mala, pa je to ostavilo veliki trag na njoj.

Foto: Printscreen YouTube/ Star Wars

Keri Fišer je slavu kao glumica stekla samo 1 ulogom, to je bila uloga princeze Leje u Ratovima zvezda. Činjenica je da je ovo ostvarenje i dan-danas najpoznatija i najuspešnija franšiza u istoriji kinematografije.

Povodom učešća u jednom od najpopularnijih filmskih serijala u istoriji kinematografije, izjavila je svojevremeno da je najpre mislila da je dobila ulogu u malom naučno-fantastičnom filmu i da će pre svega biti zabavno.

Ulogu princeze Leje ponovila je u filmovima Imperija uzvraća udarac i Povratak Džedija. Godine 1983. venčala se sa slavnim muzičarem Polom Sajmonom ali su se razveli već iduće godine. Fišer je u toj dekadi imala i druge zapažene uloge, poput onih u filmovima Hana i njene sestre Vudija Alena i Kad je Hari sreo Sali, ali nijedna nije imala efekat kao Ratovi zvezda.

Foto: Printscreen YouTube/ Star Wars

Harison Ford, koji se u Ratovima zvezda proslavio kao Han Solo, naveo je da je Keri Fišer bila jedinstvena i da je živela svoj život hrabro. Tvorac Ratova zvezda Džordž Lukas izjavio je da je bila izuzetno pametna, talentovana glumica, pisac i komičar, kao i da su je svi voleli.

IZVOR: YT / Looper

Autor: redportal.rs

#Ratovi zvezda

#film

#princeza leja

#sećanje

#star wars