Kada vas savladaju teški trenuci, setite se ovih reči

Ova godina je bila stresna i svi smo se našli na pravom rolerkosteru emocija. Zato će nam svima prijati nekoliko saveta terapeuta i doza pozitivne energije da nastavimo dalje.

1. Misli nisu činjenice - Naše misli nisu činjenice. Ono što pomislimo nije uvek istinito, zato treba ponekad zastati i preipitati misli. Jedino tako će nam život biti izbalansiran.

2. Budite nežni prema sebi - Brinite o mentalnom zdravlju, baš kao i o fizičkom. S vremena na vreme dajte sebi odmor od svega i svih, tako se čuva um.

3. Niste u obavezi da pomognete baš svima - Niste odgovorni za tuđe emocije. Niste u obavezi da teret tuđih problema nosite na svojim leđima. Mislite na sebe.

4. Ne možemo da kontrolišemo tuđe misli - Ne trošite dragoceno vreme i energiju da drugima dokažete da nisu u pravu. Ima nas svakakvih, prihvatite to.

5. Tugu ne treba ignorisati - Isplačite se kada vam je teško, suze su lek. Suočavanje sa teškim trenucima može pomoći da nastavimo dalje. Kako žene, tako i muškarci.

6. Stavite sebe na prvo mesto - Ako ne vodite računa o sebi nećete moći ni drugima da budete dobri. Staviti sebe na prvo mesto nije sebično, već ključ sreće.

7. Ne postoji savršen trenutak - Nikad nećete biti potpuno spremni za naredni korak u životu. Ukoliko čekate savršene okolnosti, nikada nećete biti spremni za sledeći korak.

8. Ne pravdajte se za svoje postupke - Vaše odluke su samo vaša stvar i niste dužni da ih pravdate drugima. Ukoliko okolina ne shvata veše postupke, to nije vaš problem. Uživajte u životu.

Autor: Redportal.rs

#saveti

#život