Ron Burkle: Verujem da će publika ceniti umeÅ”nost koja je kroz oči malog deteta ispričala ovu ubedljivu priču

Distrubuterska kuća 101 Studio zaključila je i zvanično ugovor o američkim pravima za film Dara iz Jasenovca reditelja Predraga Antonijevića, saopÅ”tili su producenti filma. Ovo ostvarenje je izabrano za srpskog kandidata za 93. nagradu Američke akademije filmske nauke i umetnosti Oskar.

Planirano je da pomenuta kuća prikaže film u SAD 5. februara sledeće godine.

Glavne uloge u ovom  istorijskom dugometražno-igranom filmu poverene su Biljani Čekić u ulozi Dare, Zlatanu Vidoviću, Nikolini Friganović, NataÅ”i Ninković, Anji Stanić.

Na sajtu Filmskog centra Srbije se navodi da je projekat u 101 Studio stigao pod upravljačkom palicom člana IzvrÅ”nog odbora Studija 101 Rona Burklea, koji je poručio da je godinama izuzetno poÅ”tovao rad reditelja Predraga Antonijevića i dodao svoja zapažanja o filmu:

Dirnula me je nepoznata priča ispričana o Dari iz Jasenovca. Verujem da će publika ceniti umeÅ”nost koja je kroz oči malog deteta ispričala ovu ubedljivu priču.

IzvrÅ”ni direktor 101 Studija David Glaser ističe da je Dara iz Jasenovca prvi igrani film koji razotkriva zločine, kako kaže, "notorno brutalnog koncentracionog logora Jasenovac" i dodaje:

Na nama je odgovornost da ispričamo ovu neverovatnu priču, a Studio 101 oseća se privilegovanim da američku publiku upozna sa filmom.

Foto: Printscreen/imdb.com

Film su producirali Predrag Antonijević i Maksa Ćatović, a scenario potpisuje NataÅ”a Drakulić. Film je podržala Vlada Republike Srbije, kao i Filmski centar Srbije, a distributer filma je MCF MegaCom Film.

Autor: redportal.rs

#Dara iz Jasenovca

#Predrag Antonijević

#Premijera

#SAD

#film