Baterija će trajati duže 💻

Ako vam se baterija na laptopu brzo istroši, moguće je da zapravo radite neke stvari pogrešno, a da toga niste ni svesni. Ali postoji nekoliko trikova koji mogu produžiti trajanje baterije.

1. Zatamnite ekran - Pozadinsko osvetljenje ekrana jedna je od najsnažnijih komponenti na laptopu, a što je svetlija, to se baterija brže troši.

2. Zatvorite sve aplikacije u pozadini - U pozadini vašeg računara često rade programi i aplikacije, a da toga niste ni svesni. Zbog toga se baterija brže prazni pa je poželjno isključiti sve pozadinske aplikacije kako bi vam baterija duže trajala.

3. Isključite Wi-Fi i Bluetooth kada ih ne koristite - Ako su vam Wi-Fi i Bluetooth uključeni, a ne koristite ih, to može isprazniti bateriju. Uz to, baterija će se trošiti i zato što vaš laptop traži mreže na koje se može povezati ako su ove opcije uključene.

4. Ne ostavljajte laptop sve vreme na punjaču - Ako vam je laptop na punjenju celi dan, to takođe može istrošiti bateriju. Ako želite zaštititi bateriju i produžiti joj životni vek, isključite laptop s punjenja kada je delimično napunjena.

IZVOR: TW / @Avram87

5. Izbegavajte ekstremne temperature, i vruće i hladne - Ekstremne temperature takođe utiču na bateriju. Ako primetite da se laptop previše zagreva, isključite ga i pustite da se ohladi.

6. Ažurirajte softver i aplikacije - Glavni fokus ažuriranja operativnog sistema je uvođenje promena koje će pomoći u očuvanju veka trajanja baterije, pa ako izbegavate ažuriranja isprazniće se mnogo brže nego inače.

7. Usredsredite se na protok vazduha - Nedostatak protoka vazduha može uzrokovati pregrevanje, a često je to uzrokovano maskom ili torbom koja štiti vaš laptop. Najčešći razlog tome je što mnoge od njih nisu dizajnirane tako da obezbede dovoljan protok vazduha.

Autor: Redportal.rs

#Laptop

#baterija

#čuvanje baterije