Beоgradska premijera zakazana za 7. mart u MTS dvorani

Tačno godinu dana od kada je pala prva klapa, pred publiku stiže prvi trejler za film Indigo kristal, čija je velika beogradska premijera zakazana za 7. mart u MTS dvorani, najavili su producenti.

Socijalnu dramu čija se radnja dešava u četiri dana, režirao je mladi reditelj Luka Mihailović kome je ovo debitantski film, a glavne uloge poverene su Miodragu Radonjiću, Nini Janković, Denisu Muriću i Pavlu Mensuru.

IZVOR: YT / Južni vetar

Radnja filma smeštena je u Šapcu, gde pratimo tridesetogodišnjeg Vuka, koji izlazi iz zatvora na uslovnu slobodu nakon što je odležao osam godina.

Uz pretnju da se vraća u zatvor ako napravi i najsitnije delo, Vuk počinje svoj proces asimilacije u društvo, međutim konstantno ulazi u situacije koje aludiraju na stari život.

Njegov lični krik za pomoć, ujedno je i simbolični generacijski krik za razumevanjem i pokušajem da se vrate na pravi put.

- Ovo je pre svega generacijski film koji se bavi kolektivnim odnosima u vremenu u kom živimo. Glavni lik ovog filma je kolektiv – sistem vrednosti u kome živimo. Izbor da se snima „ansambl film“ je potreba da se zabeleži svedočanstvo vremena kome pripadamo - naveo je glavni glumac i producent Miodrag Radonjić.

Kompleksan, ali veoma savremen tekst napisao je reditelj Luka Mihailović, a kao producenti ceo projekat su podržali Miodrag Radonjić i Miloš Avramović, odnosno producentske kuće Arhangel Studios, Režim, kao i RTS.

U ostalim ulogama gledaćemo i Miloša Petrovića Trojpeca, Miloša Đurovića, Mateju Popovića, Goricu Popović i Milana Čučilovića, a kao specijalni gosti na filmu se pojavljuju i frontmeni grupe Crni cerak – Relja Despotović i Đorđe Bibić, koji su ujedno uradili u muziku za ovaj film.

Film Indigo kristal nakon beogradske premijere očekuje poseta i drugim gradovima u Srbiji, a u redovnom bioskopskom repertoaru će se naći od 9. marta širom zemlje i regiona.

Autor: Tanjug

#Denis Murić

#Indigo kristal

#Luka Mihailović

#Miodrag Radonjić

#Pavle Mensur

#nina janković