Kanadsko-srpska umetnica, Vesna Perunović, predstavlja svoju samostalnu retrospektivnu izložbu Home Paradigm: A New Place of Belonging u Muzeju savremene umetnosti Beograd.

Kanadsko-srpska umetnica, Vesna Perunović, predstavlja svoju samostalnu retrospektivnu  izložbu Home Paradigm: A New Place of Belonging u Muzeju savremene umetnosti Beograd u prostoru Galerije-Legata Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića, koja se otvara u petak, 10. marta 2023. godine.

Izložba, čiji je kustos Miroslav Karić, predstavlja poslednjih 15 godina njene interdisciplinarne umetničke prakse i prvi put će u tom obimu biti prikazana u Beogradu. Izložba Home Paradigm: A New Place of Belonging sadržaće njenu najnoviju prostornu instalaciju Shifting Shelter, kao i neke od ranijih radova koji su definisali njenu  35.godišnju umetničku praksu, video instalacije kao što su  House of Exile i Cradle, koje će za ovu priliku biti prikazane premijerno u Beogradu. 

U okviru ove izložbe Vesna koristi različite medije: instalaciju, crtež, umetničke sveske, skulpturu, fotografiju, video i performans. 

Otvaranje izložbe je 10. maja 2023. godine.

Autor: RedPortal