Biće otvoren u subotu, 21. januara

Kineski festival svetla će ponovo zasijati i obradovati mnogu decu, ali i odrasle 🥰. U Limanski park u Novom Sadu i na Sava promenadu ispred Galerije u Beogradu od 21. januara do 5. februara stižu svetlosni lampioni kojima se tradicionalno već 5. godinu zaredom obeležava proslava Kineske nove godine u Srbiji, na inicijativu našeg umetnika Slobodana Trkulje, koji već godinama radi na kulturnoj razmeni Kine i Srbije 😎. Trkulja, kreativni ambasador Srbije, sa grupom Balkanopolis uživa izuzetnu popularnost u ovoj najmnogoljudnijoj zemlji na svetu, a pre nekoliko dana vratili su se iz Holandije, gde su održali 9 vrlo uspešnih koncerata sa simfonijskim orkestrom.

Podsećamo da je svetlosni spektakl kreirala jedna od vodećih svetskih kompanija za izradu umetničkih lampiona – Zigong Haitjen iz Kine ✨✨✨. I ove godine na festivalu će zasijati različite instalacije koje predstavljaju duh tradicije i simbolike drevne Kine kao što su životinjsko carstvo, zmajevi, magični jeleni, čudnovate ribe, afričke živitinje...

Foto: Redportal.rs/Đorđe Tomić

Kineski festival svetla počinje 21. januara u 17 časova u Novom Sadu i Beogradu. Ulaz za sve posetioce u oba grada je besplatan 🤗.

Za posetioce u Beogradu, unutar Galerije kod ulaza broj 5, svakog vikenda do 5. februara, u 17 časova biće priređena tradicionalna kineska ceremonija pravljenja i pripremanja čaja, tokom koje će biti posluženi aromatični kineski čajevi, dok će prvog dana festivala posetioci imati priliku da učestvuju u kursu izrade tradicionalne kineske hrane – dumplings.

Novosađani će uživati i u dodatnim sadržajima jer će u Limanskom parku biti postavljeni štandovi sa tradicionalnom kineskom hranom i suvenirima.

Foto: Redportal.rs/Đorđe Tomić

- Ponosan sam i srećan što je ovaj festival postao tradicionalni i što već 5. godinu zaredom uspevamo da na ovaj način prikažemo lepotu kineske tradicije, i unesemo malo svetlosti i radosti u svakodnevnicu. U svetlosnim lampionima uživaju sve generacije, zanimljivi su podjednako i mališanima i starijima. Svake godine je zabeležena velika posećenost, te verujem da će tako biti i ovoga puta. Prošetajte sa najmilijima do Sava promenade ispred Galerije, razgledajte, uživajte i slobodno se fotografišite - uz osmeh je izjavio umetnik i osnivač festivala Slobodan Trkulja.

📍 Kineski festival svetla će biti otvoren u subotu, 21. januara, u Beogradu i Novom Sadu i trajaće do 5. februara. Lampioni će biti uključeni svake večeri od 17 časova. Ulaz za sve posetioce je besplatan! Dobro došli!

Foto: Redportal.rs/Đorđe Tomić

Autor: redportal.rs

#NOVI SAD

#Slobodan Trkulja

#beograd

#kineski festival svetla