Peto izdanje međunarodnog festivala dugometražnog dokumentarnog filma DOK #5 biće održano od 2. do 5. februara u mts Dvorani

Festival će u četvrtak, 2. februara u 19.30 časova otvoriti ostvarenje Moj drug Tomi mladog kanadskog reditelja srpskog porekla Nema Stankovića. Moj drug Tomi (My friend Tommy) je duhovit, generacijski film o seksualnom sazrevanju nevinog 40-godišnjeg muškarca. 

Nem Stanković je povodom prikazivanja filma u Beogradu rekao da mu mnogo znači što će Moj drug Tomi imati evropsku premijeru u Beogradu.

- Premijera u Beogradu mi najviše znači zbog podrške koju smo dobijali od srpske zajednice i medija. Beograd je moj rodni grad i veoma sam uzbuđen što moj prvi film dolazi u moje rodno mesto i moju zemlju. Biće mi čast da iskustvo snimanja ovog filma od svih mesta u Evropi prvo podelim u Srbiji. Svaka kultura je drugačija, i svi vide nešto drugačije i interesantno u našem filmu, pa jedva čekamo da vidimo šta će to biti u Srbiji. Vrlo smo zahvalni DOK Festivalu za ovu priliku. U svetu postoji stotina miliona odraslih devica. Ovo je priča o jednom od njih - izjavio je Stanković.

Radnja filma Moj drug Tomi prikazuje istinitu priču o 40-godišnjem muškarcu Tomiju Liju (Tommy Lee) koji živi sa veoma strogim i religioznim roditeljima iz Koreje. Tomi nikada nije kuvao, bio na ljubavnom sastanku, poljubio devojku, ne poseduje račun u banci. Kada njegov najbolji prijatelj Nem odluči da Tomija odvede na epsko putovanje otkriva se čitav svet napetosti, strahova i trauma iz prošlosti.

Film Moj drug Tomi biće prikazan u okviru takmičarske selekcije Enter Dok. U okviru ovog programa biće dodeljene dve nagrade: nagrada publike i nagrada žirija publike koji je sastavljen od tri ljubitelja filma koji će glasati za najbolji debitantski film.

Program petog izdanja DOK-a biće uskoro dostupan na sajtu https://dokfest.rs/

Autor: redportal.rs

#DOK

#Festival

#Moj drug Tomi

#film