Nastupi će trajati 45 minuta 😲🎶

Konstrakta i Zemlja Gruva i bend KOIKOI održali su specijalnu generalnu probu pred odlazak na takmičenje Eurosonic u Groningenu i, to isključivo za predstavnike medije kao izraz zahvalnosti za podršku i praćenjepromocije njihovih nastupa na ovom prestižnom događaju 😍. Domaćini generalne probe i druženja bili su nacionalna platforma Srbija stvara i Radio Beograd 1.

Foto: redportal.rs/Jovana Radić

Video: redportal.rs/Jovana Radić

Nakon jedinstvenog nastupa novinari su imali priliku da razgovaraju sa izvođačima i na taj način saznaju sve o planiranim nastupima na Eurosonicu, inače najuglednijoj muzičkoj smotri u Evropi, koji će biti održan od 18. do 21. januara u Groningenu. Naša predstavnicana Eurosong takmičenju Konstrakta i Zemlja Gruva nastupiće 19. januara na centralnom trgu u Groningenu, dok će se bend KOIKOI istog dana u okviru festivalskog programa predstaviti publici, ali i agentima, bukerima i najvažnijim akterima evropske festivalske industrije 🎶🎶🎶.

- Za nas lično je nastup u Groningenu izazov, pre svega jer publika ne razume jezik i šta pevamo. Cilj Eurosonica je uvezivanje muzičke scene, pa se nadam da ćemo uspeti da zauzmemo istaknuto mesto na evropskoj muzičkoj sceni - izjavila je Ana Đurić nakon nastupa.

Foto: redportal.rs/Jovana Radić

Video: redportal.rs/Jovana Radić

- Očekujemo najbolje od ovog nastupa i nadamo se da će naša prednost lajv nastupa i energije koju nosimo na sceni doprineti da se predstavimo u najboljem svetlu - izjavio je Marko Grabež iz benda KOIKOI i dodao da su za ovu priliku obezbedili posebne kostime za ovaj nastup 😎.
- Presrećni smo što smo u mogućnosti da pomognemo da se na ovako prestižnom događaju predstave neki od najboljih izvođača koje muzička scena u Srbiji trenutno ima. To je prava misija naše platforme - da Srbiju na međunarodnom planu predstavimo kao zemlju talentovanih i kreativnih ljudi 🎶😎. To uspešno radimo već godinama unazad, budući da smo do sada podržali nastupe naših bendova Maika i Buč Kesidi na Eurosonicu, dok smo na nedavno održanoj Svetskoj izložbi u Dubaiju organizovali nastupe više od 30 naših domaćih izvođača koji su se predstavili celom svetu - ističe Ana Ilić, viša savetnica predsednice Vlade Srbije za kreativne industrije i turizam koja predvodi tim platforme Srbija stvara.

Video: redportal.rs/Jovana Radić

Foto: redportal.rs/Jovana Radić

Nastupe izvođača iz Srbije podržavaju i Euroradio i Evropska radiodifuzna unija, najveća asocijacija državnih emitera koja će snimke oba koncerta nakon festivala distribuirati svim svojim članovima.

Video: redportal.rs/Jovana Radić

Autor: redportal.rs