Priroda je ČUDNA...

Ženke insekta vrste neotrogla imaju penise, što je do sada za standarde prirode, ništa specijalno (npr imaju ih ženke hijene). Međutim, najnovija studija je otkrila da su nekada "štrčali" u klasičnom smislu i da su mogli da ih "izbacuju i ubacuju", kao i da su nastali PRE nego što su se POLNE ULOGE OKRENULE - današnje ženke bile su mužjaci i obrnuto.

Ta "prethodna uloga" penisa je služila najverovatnije jednoj svrsi, da obezbedi nešto da se gricne tokom samog čina seksa.

Davno još 2014. godine japanski istraživači (pa naravno, čiji bi drugi bili) primetili su i zapisali nešto čudno u vezi neotrogle. Postoje 4 vrste, i SVE četiri imaju obrnute genitalije - tj. mužjaci poseduju strukture koje podsećaju na vaginu, dok ženke poseduju ekvivalent penisa (naziva se ginosom). I čini se da ih itekako koriste tokom seks sesija koje traju i po SEDAMDESET SATI. DA SATI.

Prethodne studije na ovu temu su pokušale da špekulišu zašto je neutrogla evoluirala na ovaj način. Važno je razumeti da, uprkos njihovim anatomskim razlikama, mužjaci ove vrste i dalje proizvode spermu, dok ženke proizvode jaja. Smatralo se da su zbog njihove suhne okoline i postojbine u brazilskim pećinama, ženke bile primorane da razviju efikasne sisteme za sakupljanje spermatozoida - i da su zato razvile tzv. ginosom (penis) da bi sakupile što više sperme moguće.

E pa nije zato.

Najnovija studija grupe istraživača iz Brazila, Japana i Švajcarske je došla do odgovora. Uz pomoć specifične tehnike 3d snimanja koja se naziva mikro računarska tomografija, uporedili su anatomiju neotrogle sa drugim srodnim insektima. Podaci su potvrdili da ženka neotrogla je evoluirala dve posebne grupe mišića koje im omogućavaju da izbace ili uvuku "penis" da bi MOGLE DA PENETRIRAJU MUŠKI EKVIVALENT LAŽNE VAGINE.

Uz pomoć tih mišića na penisu ženka neotrogle seksualno "stimuliše" mužjaka tokom samog parenja da bi ih "ohrabrila" da ispuste više sperme. A sperma neotrogle nije samo način reprodukcije vrste, ONO JE HRANA ZA GLADNU ŽENKU TOKOM MARATONA SEKSUALNOG LUDILA OD 50 SATI. 🙃

Autor: redportal.rs