Pesmu SARAH TONIN pohvalio čak i Kene Beri

Tik pred Novu godinu mlada nada trep muzike iz Crne Gore Sara Kurgaš, poznatija pod pseudonimom KURGASHIAN, obradovala je sve obožavaoce novim spotom za svoj singl SARAH TONIN.

Ovaj singl pripada trep (eng. "trap") muzici, odnosno podžanru hip-hop muzike koji se razvijao za vreme 90ih i 00ih godina na jugu SAD-a. U Crnoj Gori je trep muziku proteklog meseca obeležila pesma SARAH TONIN koja je svoju prvu traku dobila u septembru ove godine.

Za par dana, Serotonin je dobio svoju tekstualnu formu, audio je iznesen 25. novembra na svim muzičkim platformama, a samo mesec dana kasnije objavljen je i spot uz podršku rediteljke Nade Vojinović.

Feedback na ovu stvar dao je i princ srpske trep muzike, Kene Beri uz komentar:

- Odlično mi je ovo! Sviđa mi se izistinski... Diliveri flou bit, sve mi dobro.

Sara dolazi iz Bara, rođena je u Beogradu 28.10.1997. godine, a posljednjih 6 godina provodi u Podgorici gde živi i radi, gde je i diplomirala na smeru novinarstva Fakulteta političkih nauka UCG.

IZVOR: YT / Knowhere2Run

Inspiracija za singl Sarah Tonin potekla je iz muzičkog studija Knowhere2Run, sa lica vremena i mesta upoznavanja producenata sa vokalom.

KURGASHIAN je oduvek cenila muziku i novi zvuk. Tokom detinjstva odrasla je uz Missy Elliott, Kelis, Sean Paula, 50 Centa i T.I.-ja sa sestrine strane, a sa druge odnosno strane brata mogao se čuti Ludacris, Ice Cube, Limp Bizkit, Mötörheads, Pink Floyd.

Uz kombinaciju ovakvih izvođača, ali i uzdizanja trep muzike kao subžanra i umetnika poput Gucci Mane, Lil Wayne, Nicki Minaj i cele ekipe YMCMB (Young Money Cash Money Billionaire), 808 Mafia i sličnih, inspirisali su KURGASHIAN da uđe u svet gde sluša o uzdizanju sebe i time svoju emotivnu stranu jača kroz zvuk koji je dublji, snažniji i vodi jačanju ličnosti koja je disciplinovana, ali uz dozu hedonizma.

Sarah Tonin je kao njen alter-ego tu da zabavi ("Sara" arap.: ona koja donosi sreću gledaocima, vesela i radosna) ali i podstakne na snažan i iscrpan rad.

Autor: redportal.rs

#kurgashian

#sarah tonin

#trep