U grčkoj mitologiji sova prati Atinu, koja je boginja povezana sa intelektom

Feng šui dolazi iz Kine i ispituje kako možete da živite u harmoniji sa prirodom i okolinom. Kada ste u skladu sa prostorom, možete pronaći više lakoće i pažnje da budete prisutni u ovom trenutku, piše Magazin Novosti.

ZNAČENJE SOVE 🦉

Sova je noćna grabljivica koja se nalazi širom sveta na svim kontinentima. Različite kulture imaju različita značenja za sovu, nekad kao doabr, a ponekad i kao loš znak. Sove i njihova veza sa tamom i noćnim aktivnostima prirodno se oslanjaju na simbolička značenja povezana sa jin energijom, mesecom i nevidljivim svetom duhova. Sove imaju velike oči i neverovatnu sposobnost da okreću glavu do kraja kako bi videle iza sebe. Ovaj fizički atribut je simbolični znak njihove povezanosti sa uvidom i sposobnošću da vide istinu iza bilo kakvih zamračenja i prepreka. Drevni Kinezi su prikazivali slike sova u umetničkim delima, ali se generalno smatralo da se smatraju predznakom loše sreće. Neki japanski umetnički radovi prikazuju sovu kao hrabrog zaštitnika koji je uvek spreman i na oprezu. S druge strane, u zapadnoj kulturi sova je životinja mudrosti. U grčkoj mitologiji sova prati Atinu, koja je boginja povezana sa intelektom. Sove se takođe pojavljuju u pričama, filmovima i tako dalje, u vezi sa ezoteričnom stranom života, piše The Spruce.

DA LI SU SOVE DOBAR FENG ŠUI? 🦉

U savremenom svetu korisno je istražiti istorijsku prednost, ali i uravnotežiti to sa sopstvenim osećaj o ovoj životinji. Mislite šta za vas znače sove? Međutim, bez obzira na značenje, sove su već neko vreme popularan motiv za uređenje doma. Možete pronaći slike sova u obliku figurica, tapeta i umetničkih dela. Jedno od značenja sove je zaštita, kao i sposobnost da se vidi nevidljivo. Možete da postavite sliku sove na samom ulazu u dom kako biste se zaštitili od bilo koje nevidljive energije.

Autor: magazin.novosti.rs